Tort ''nabadaios''

Postat de Constelatialeu in Torturi
6 Aug 2014 | 4953 vizualizari
Tort ''nabadaios''

Azi e sarbatoare mare in calendar( Schimbarea la Fata) si eu am ales sau nu,sa apar pe lume acum 45 de ani......ce matusalemica sunt...dar tot port codite si ma simt o copilita........si mi-am facut tort,care mi-a mancat ziulica,ca asa nabadaios a tinut sa fie,de parca imi seamana........gata cu lalaiala,ca uit ce am prestat ....

Ingrediente

  • Blat
  • 250 g albusuri
  • 300 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurite amidon
  • 2 lingurite otet d evin alb
  • 300 g nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • Crema
  • 180 g albusuri
  • 100 g zahar
  • 400 g gem de zmeura
  • 250 g mascarpone
  • 100 g nuca macinata
  • 10 g gelatina
  • Pentru ornat
  • 200 ml smantana pentru frisca peste 30% grasime
  • 200 ml frisca lichida
  • ciocolata topita

Mod de preparare

Blat: Mixam bine albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, putin cate putin si mixam energic pana obtinem o bezea foarte tare. Adaugam amidonul si otetul si mai mixam, la final adaugam nuca macinata, amestecand usor. Tapetam o tava cu hartie de copt si trasam un cerc cu diametrul de 24 cm, punem intr-un posh bezeaua si formam o foaie rotunda, facem 2 astfel de foi pe care la dam la cuptorul incins dinainte, lasam cuptorul deschis sa se usuce bezeaua. In restul de bezea ramasa adaugam faina si cacaoa si formam un blat rotund cu aceiasi dimensiune ca cele de bezea. Coacem si aceasta foaie, dar inchidem cuptorul, este gata cand trece testul scobotorii.

Crema: Intr-o cratita punem albusurile si le mixam bine, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea tare, apoi asezam cratita pe baie de abur si amestecam continuu cca 20 minute. Lasam bezeaua sa se raceasca, apoi adaugam gemul de zmeura, omogenizam. Dupa ce am omogenizat bine adaugam mascarpone si nuca. Separat pregatim gelatina dupa instructiunile de pe pachet si apoi o incorporam in crema.

Pentru ornat: Mixam bine smantana cu frisca lichida pana se intareste.

Asamblare: Asezam prima foaie de bezea pe un platou, punem inelul detasabil de la forma de tort, adaugam jumatate din crema, apoi foaia maro, restul de crema si foaia de bezea. Dam tortul la rece cca 4-5 ore. Dupa ce a stat la rece scoatem inelul de la forma si ornam dupa bunul plac cu frisca si apoi cu ciocolata topita.

Sa va fie de pofta sa-mi fie de bine cand o sa degust tortul ''nabadaios''.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ''nabadaios''" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Retete similare

Desert tort Tiramisu reţetă originală

Postat de gicuta69

Desert tort Tiramisu reţetă originală

Tiramisu reţetă originală Batem frisca lichida cu cele doua pliculete de zahar vanilat. Galbenusurile le mixam cu zaharul pudra pana devin ca o crema. In crema de galbenusuri...

Citeste continuarea

Desert tort cu visine si ciocolata

Postat de diaconta

Desert tort cu visine si ciocolata

Pentru blat, am separat galbenusul de albusul oualor. Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si vanilia. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare. Cand spuma a devenit ferma, am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.08.2014, 08:09
Primaaa!!! Un tort care ti se potriveste.
La multi ani cu sanatate ! Bucate bune de pus pe orice masa gasim la tine in Retete.
la 06.08.2014, 08:13
vin si eu la o felie , foarte fain tort Cleme . Sa aveti pofta si inca o data La multi ani !
la 06.08.2014, 08:20
Foarte nabadaios!Cu multa nuca,zmeuracate bunatati ai pus in el!
la 06.08.2014, 08:26
frumos si bun bun
La multi ani!
la 06.08.2014, 08:39

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking