Tort Nesquik

Postat de Creatsa in Torturi
20 Mar 2014 | 8484 vizualizari
Tort Nesquik

Dintr-o data mi-a venit chef de facut un tort si a iesit ceva delicios si cremos !:)

Ingrediente

Blat : x3

  • 2 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura apa
  • 1 lingura rasa de cacao
  • 1 vf cutit praf de copt

Sirop:

  • 250 ml apa
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri Nesquik

Crema:

  • 300 ml lapte
  • 3 linguri de zahar
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura amidon
  • 120 g Nesquik
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 lingurita gelatina+3 linguri de apa rece

Glazura/Decor:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 3-4 linguri frisca lichida
  • aschii de ciocolata pentru decor

Mod de preparare

Am batut albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul si am mixat bine pana s-a dizolvat zaharul si am obtinut o bezea tare si lucioasa.

Am adaugat apa si uleiul si am mixat usor pana s-a incorporat.

Am adaugat galbenusurile si faina amestecata cu cacaua si praful de copt amestecand usor cu o spatula de sus in jos pentru a nu se lasa compozitia.

Am tapetat o tava (20 cm) cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 12-15 minute.(testul scobitorii)

La fel am procedat si cu celalalte 2 blaturi.(avem nevoie de 3 blaturi)

Pentru sirop am fiert apa cu zaharul si Nesquik-ul pana s-a topit zaharul.

Am luat siropul de pe foc si l-am lasat la racit.

Pentru crema am mixat galbenusurile cu zaharul pana s-au albit si au devenit cremoase.

Am adaugat faina si amidonul si am mixat bine.

Am inceput sa torn treptat 100 ml lapte fierbinte.

Am adaugat Nesquik-ul si restul de lapte si am pus amestecul pe foc mic amestecand continuu cu un tel pana s-a ingrosat.

Am pus crema intr-un bol si am lasat-o la racit.

Am pus gelatina la hidratat in apa rece timp de 5 minute .

Am mixat budinca de Nesquik 2-3 minute pana a devenit cremoasa.

Am topit gelatina (atentie sa nu fiarba) si am pus-o peste crema.

Separat,am mixat frisca si am adaugat treptat din crema de Nesquik mixand bine pana am obtinut o crema fina.

Pe un platou am pus primul blat si l-am strans cu un cerc detasabil.

Am insiropat blatul si l-am uns cu 1/2 din crema.

Am pus al doilea blat ,insiropat in prealabil,restul de crema si am acoperit cu ultimul blat pe care l-am insiropat si pe el.

Am dat tortul la rece pentru minim 4-5 ore.

Am indepartat cu grija cercul detasabil si am glasat toata suprafata cu glazura de ciocolata.(Am topit ciocolata cu frisca lichida)

Am decorat tortul cu aschii de ciocolata si l-am lasat la rece pana s-a intarit glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Nesquik" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (46)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort aniversar Pat Patrouille

Postat de momo121

Desert tort aniversar Pat Patrouille

Pentru blatul de vanilie:   Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din cantitatea de zahar in 2-3 transe si dam deoparte, iar cealalata jumatate adica...

Citeste continuarea

Desert tort cu afine

Postat de andaoana

Desert tort cu afine

Pregatim pentru blat o tava de 20 cm/30 cm pe care o tapetam cu hartie de copt. Pornim cuptorul ca sa se incalzeasca la 180 grade C. Blat Intr-un castron inalt albusurile de la cele 8 oua...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2014, 19:10
bun bun
la 20.03.2014, 19:13
bun tare
la 20.03.2014, 19:18
Motanel
la 20.03.2014, 19:18
Bya
la 20.03.2014, 19:20

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking