Tort Nesquik

Postat de Creatsa in Torturi
20 Mar 2014 | 8509 vizualizari
Tort Nesquik

Dintr-o data mi-a venit chef de facut un tort si a iesit ceva delicios si cremos !:)

Ingrediente

Blat : x3

  • 2 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura apa
  • 1 lingura rasa de cacao
  • 1 vf cutit praf de copt

Sirop:

  • 250 ml apa
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri Nesquik

Crema:

  • 300 ml lapte
  • 3 linguri de zahar
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura amidon
  • 120 g Nesquik
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 lingurita gelatina+3 linguri de apa rece

Glazura/Decor:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 3-4 linguri frisca lichida
  • aschii de ciocolata pentru decor

Mod de preparare

Am batut albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul si am mixat bine pana s-a dizolvat zaharul si am obtinut o bezea tare si lucioasa.

Am adaugat apa si uleiul si am mixat usor pana s-a incorporat.

Am adaugat galbenusurile si faina amestecata cu cacaua si praful de copt amestecand usor cu o spatula de sus in jos pentru a nu se lasa compozitia.

Am tapetat o tava (20 cm) cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 12-15 minute.(testul scobitorii)

La fel am procedat si cu celalalte 2 blaturi.(avem nevoie de 3 blaturi)

Pentru sirop am fiert apa cu zaharul si Nesquik-ul pana s-a topit zaharul.

Am luat siropul de pe foc si l-am lasat la racit.

Pentru crema am mixat galbenusurile cu zaharul pana s-au albit si au devenit cremoase.

Am adaugat faina si amidonul si am mixat bine.

Am inceput sa torn treptat 100 ml lapte fierbinte.

Am adaugat Nesquik-ul si restul de lapte si am pus amestecul pe foc mic amestecand continuu cu un tel pana s-a ingrosat.

Am pus crema intr-un bol si am lasat-o la racit.

Am pus gelatina la hidratat in apa rece timp de 5 minute .

Am mixat budinca de Nesquik 2-3 minute pana a devenit cremoasa.

Am topit gelatina (atentie sa nu fiarba) si am pus-o peste crema.

Separat,am mixat frisca si am adaugat treptat din crema de Nesquik mixand bine pana am obtinut o crema fina.

Pe un platou am pus primul blat si l-am strans cu un cerc detasabil.

Am insiropat blatul si l-am uns cu 1/2 din crema.

Am pus al doilea blat ,insiropat in prealabil,restul de crema si am acoperit cu ultimul blat pe care l-am insiropat si pe el.

Am dat tortul la rece pentru minim 4-5 ore.

Am indepartat cu grija cercul detasabil si am glasat toata suprafata cu glazura de ciocolata.(Am topit ciocolata cu frisca lichida)

Am decorat tortul cu aschii de ciocolata si l-am lasat la rece pana s-a intarit glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Nesquik" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (46)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort aniversar Pat Patrouille

Postat de momo121

Desert tort aniversar Pat Patrouille

Pentru blatul de vanilie:   Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din cantitatea de zahar in 2-3 transe si dam deoparte, iar cealalata jumatate adica...

Citeste continuarea

Desert tort cu afine

Postat de andaoana

Desert tort cu afine

Pregatim pentru blat o tava de 20 cm/30 cm pe care o tapetam cu hartie de copt. Pornim cuptorul ca sa se incalzeasca la 180 grade C. Blat Intr-un castron inalt albusurile de la cele 8 oua...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2014, 19:10
bun bun
la 20.03.2014, 19:13
bun tare
la 20.03.2014, 19:18
Motanel
la 20.03.2014, 19:18
Bya
la 20.03.2014, 19:20

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking