Ingrediente
- Pentru o formă de tort de 26 de cm :
- 6 ouă
- Un praf de sare
- 125 g unt
- 400 g Nutella
- 100 g alune măcinate
- O lingură de rom, sau de apă, dacă preparaţi tortul pentru copii
- 100 g ciocolată cu un conţinut ridicat de cacao
- Pentru glazură:
- 100 g alune întregi
- 125 g smântână pentru frişcă
- O lingură de rom sau de apă
- 125 g ciocolată amăruie
Mod de preparare
Separăm ouăle şi batem albuşurile spumă, cu un praf de sare. Într-un alt vas, amestecăm bine untul cu Nutella, punând, rând pe rând, gălbenuşurile şi, apoi, alunele măcinate. Topim ciocolata în baie marie şi o lăsăm să curgă, în strat subţire, peste spuma de ou, omogenizând cu grijă. Urmează să adăugăm crema de Nutella şi alune. Coacem această compoziţie, într-o formă unsă şi tapetată cu făină, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, până când se desface pe margini. O lăsăm să se răcească, desprinzând marginile laterale ale formei de tort.
Este o prăjitură grea, aşa că trebuie transferată cu mare grijă.
Alunele întregi le prăjim într-o tigaie antiadezivă, fără grăsime, scuturând mereu, ca să se coloreze uniform. Le frecăm într-un şervet, sau în palmă, spre a îndepărta cojile, şi aşteptăm să se răcească. E foarte important să fie reci când le aşezam pe tort, altfel vor topi glazura. Mărunţim ciocolata, o adăugăm la frişcă, împreună cu lingura de rom, şi încălzim încet, până se topeşte. Apoi o luăm de pe foc şi amestecăm, până se îngroasa sa o putem turna peste tort. Decorăm cu alunele prăjite.
Sper să vă placă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Nutella" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|