Tort Padurea Neagra

Postat de timea in Torturi
27 Apr 2012 | 5740 vizualizari
Tort Padurea Neagra

Ingrediente

  • Pentru Blat:
  • - 250 gr zahar
  • - 220 gr faina
  • - 2 oua
  • - 1/2 cup cacao
  • - 1/2 cup ulei
  • - 1/4 cup lapte
  • - 1/2 cup cafea
  • - 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • - 500 ml frisca lichida
  • - 1 plic intaritor de frisca
  • Jeleu de visine:
  • - 400 gr visine
  • - 1 plic gelatina rosie
  • - 250 ml apa
  • - 3-4 linguri zahar
  • Sirop:
  • suc de visine sau lichior de visine.

Mod de preparare

Batem ouale intregi cu mixerul pana se deschid la culoare. Adaugam pe rand zaharul mixand in continuare, apoi, uleiul si laptele. Separat amestecam ingredientele solide: faina, cacaoa si praful de copt si adaugam treptat la compozitia lichida folosind o spatula. Turnam si cafeaua fierbinte si amestecam bine. Obtinem o compozitie ca o smantana.

Tapetam o forma rotunda si turnam jumatate din compozitie si dam la cuptorul incins la 175 grade timp de 20-25 minute. La fel procedam si cu cealalta jumatate.

Eu din aceasta compozitie am facut 2 foi in tava de 24 cm. Am taiat apoi la fiecare foaie partea de sus si am folosit doar partea de jos...adica 2 foi.

Puteti turna toata compozitia si va iasa un blat mai inalt pe care il puteti taia in trei. Cum doriti.

Crema: batem frisca, in care adaugam intaritorul de frisca, cu mixerul la viteza mare pana se intareste.

Pregatire jeleul de visine:

Impartim toate ingredientele in doua vase separate si le preparam pe rand in momentul in care trebuie sa il folosim. Adica mai intai amestecam 200 gr visine cu jumatate plic gelatina, 125 gr apa si 2 linguri zahar si punem pe foc pana incepe sa fiarba. Apoi cand avem nevoie de cealalta jumatate procedam la fel.

Asamblare: Mai intai asezam inelul de la tava de tort pe un platou. Apoi asezam in inel prima foaie, o insiropam usor si turnam prima parte de jeleu si nivelam.

Dam la frigider pana se raceste si se intareste jeleul. Turnam apoi jumatate din cantitatea de frisca si nivelam frumos.

Asezam apoi urmatoarea foaie de blat apasand usor cu degetele si procedam la fel: sirop-jeleu de visine-frigider-frisca. Indepartam inelul de la tava de tort si ornam si marginile cu frisca.

Pentru ornat: topim aprox 50-70 ciocolata pe baie de aburi, o punem intr-o punguta pe care o gaurim la una din capete si pe o foaie de copt desenam 'gardulete'.Bagam la frigider pana se intareste ciocolata, apoi le luam usor cu un cutit de pe foaia de copt si asezam  garduletele pe tort dupa cum ne taie imaginatia.

Asezam si cateva visine de jur imprejur si e gata tortul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Padurea Neagra" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort Padurea Neagra

Postat de Oana

Tort Padurea Neagra

Incepe cu blatul: Separa ouale si mixeaza albusurile cu un praf de sare si cu zaharul si zaharul vanilat, pana obtii o bezea tare Adauga apoi galbenusurile si...

Citeste continuarea

Shwarzwälder torte - Tort Padurea Neagra si o dubla aniversare!

Postat de Corina33

Shwarzwälder torte - Tort Padurea Neagra si o dubla aniversare!

Pregatim mai intai blatul : se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand cate o lingura de zahar si se mexeaza pana se topeste. Dupa ce am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2012, 21:25
superb
la 27.04.2012, 21:28
la 27.04.2012, 21:38
miti & motan - multumesc
la 27.04.2012, 21:41
Perfect Timea!
la 27.04.2012, 21:43
frumos!

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking