Tort padurea neagra

Postat de sufletista in Dulciuri
7 Feb 2013 | 3343 vizualizari
Tort padurea neagra

M-am inspirat de la bitza

Ingrediente

  • Blat
  • 200 g faina
  • 150 g zahar
  • 50 g cacao
  • 1 praf de copt
  • 400 ml lapte
  • 40 g ulei
  • esenta de rom
  • Crema
  • 500 ml frisca
  • 700 g visine(din compot am folosit)
  • Decor
  • frisca
  • visine
  • ciocolata

Mod de preparare

Blatul-faina se amesteca cu ingredientele uscate,apoi adaugam treptat uleiul si laptele,esenta de rom si omogenizam.

Compozitia o sa fie mai lichida decat un blat cu oua.

Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptor cca 45 min la foc mic spre mediu,(sa treaca testul cu scobitoarea)

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care se taie in 2

Crema-se mixeaza frisca bine,scoatem samburi de la visine(si le scurgem bine)

Asamblarea-se aseaza prima foaie, se insiropeaza, se intinde  un strat de frisca,visine si frisca,deasupra foaia de blat.

Dam la rece  dupa care decoram cu frisca,visine si ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort padurea neagra" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort Padurea Neagra

Postat de Oana

Tort Padurea Neagra

Incepe cu blatul: Separa ouale si mixeaza albusurile cu un praf de sare si cu zaharul si zaharul vanilat, pana obtii o bezea tare Adauga apoi galbenusurile si...

Citeste continuarea

Shwarzwälder torte - Tort Padurea Neagra si o dubla aniversare!

Postat de Corina33

Shwarzwälder torte - Tort Padurea Neagra si o dubla aniversare!

Pregatim mai intai blatul : se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand cate o lingura de zahar si se mexeaza pana se topeste. Dupa ce am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2013, 22:16
tare bun tortul asta
la 07.02.2013, 22:17
la 07.02.2013, 22:21
ce tort bun
la 07.02.2013, 22:22
delicios..
la 07.02.2013, 22:23

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking