Tort Pansy

Postat de pansy1 in Torturi
8 Apr 2010 | 6016 vizualizari
Tort Pansy

Asta e un tort foarte bun,care il facea mama intotdeauna numai de ziua mea,asa ca l-am numit tort Pansy.Este un tort de portocale,asa scrie in caietul mamei.Ea il facea fara glazura de jeleu,asta l-am adaugat eu.

Ingrediente

  • ptr.blat:
  •  -6 oua
  •  -120 g zahar
  • -120 g faina
  •  -1 pliculet praf de copt
  •  -coaja rasa de la o portocala
  •  -2 plicuri zahar vanilat
  • ptr.sirop:
  •  -150 g zahar
  •  -zeama de la o  portocala
  •  -250 ml apa
  • -1/4 baton vanilie
  • ptr.crema:
  •  -5 oua
  • -5 foi de gelatina
  • -250 g zahar
  •  -500 g frisca
  •  -2 linguri coaja zaharisita de portocala (esentiala )
  •  -esenta de rom (ca sa nu spun 50 ml rom ,ca asa era in reteta mamei)
  •  -2 plicuri zahar vanilat
  • ptr glazura de jeleu:
  • -250 ml suc natual de portocale
  •  -4 linguri de zahar
  • -1 plic de gelatina Ruf (sau 3 foi de gelatina )
  • ptr ornat:
  • -0,5 l frisca

Mod de preparare

Cele 6 abusuri se bat spuma,apoi se adauga zaharul praf in ploaie si se bat impreuna pana se intareste compozitia.

Se adauga pe rand galbenusurile,coaja de portocala si faina cernuta si amestecata in prealabil cu praful de copt.

Forma de copt se imbraca cu hartie de opt si se toarna compozitia de blat,dupa care se da la cuptorul incins la ,250*,timp de 10 minute,apoi se scade temperatura la 200 * pentru alte 10-15 minute,pana aluatul se desprinde de margini .A doua oara cand am facut tortul,nu am pus decat pe fundul formei hartie de copt:marginile le-am uns cu unt.

Crema se face la bain marie:cele 5 oua amestecate cu zaharul si gelatina (inmuiata in prealabil vreo 10 minute in apa ) se fierb,amestecand continuu,pana ce se leaga crema,lingura ramanand glasata .
Se adauga coaja de portocale zaharisita,(daca nu aveti,cu o zi inainte ,taiati cu cutitul de legume coaja de portocala,numai partea portocalie,taiati-o patratele, amestecati-o cu zahar si lasati-o asa pana a doua zi)iar dupa ce crema s-a racit se adauga frisca batuta si romul.
Ptr sirop se fierbe zaharul cu apa si vanilia pana ce se leaga siropul.la sfarsit se adauga zeama de porocale si se da la rece.
Asamblarea tortei:

blatul,dupa ce sa racit se taie in 3,se insiropeaza  cu sirop si se unge cu crema fiecare .Peste ultimul strat de crema se adauga glazura de jeleu facuta conform indicatiilor de pe plicul de gelatina,din 250 ml suc,3-4 linguri de zahar si binenteles gelatina.Se lasa la rece sa se intareasca glazura,apoi se orneaza lateralele cu frisca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Pansy" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort racoritor cu mascarpone si fructe de padure

Postat de susu

Tort racoritor cu mascarpone si fructe de padure

Smantana rece se bate cateva minute pana incepe sa capete consistenta, apoi se adauga zaharul si intaritorul de frisca. Mixam mascarpone separat si incorporam frisca batuta. Adaugam caisele si...

Citeste continuarea

Tort Padurea Neagra (Reinventat)

Postat de Creatsa

Tort Padurea Neagra (Reinventat)

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin spuma apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana devine o bezea tare si lucioasa iar zaharul este topit. Adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.04.2010, 14:07
mmmm....delicios
la 08.04.2010, 14:25
cred ca e super gustos si racoritor......un deliciu!
la 08.04.2010, 14:32
ce frumos arata!si felia!!!
la 09.04.2010, 14:44
Oooo, cred ca e delicios! arata intr-un mare fel A fost ziua ta??
la 09.04.2010, 19:07
super

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking