Tort " Paradiso"

Postat de brunetica in Torturi
13 Noi 2011 | 5696 vizualizari
Tort  " Paradiso"

Un tortulet savuros si foarte lejer !!!!!!!!!!

Ingrediente

  • 250 g. faina alba pentru torturi usoare  cu amidon
  • 200 g. zahar pudra 
  • 100 g. unt
  • 3 oua
  • 5 lingurite de lapte
  • un praf sare
  • 1 pachetel praf de copt
  • esenta vanilie
  • Crema = 200 g. unt
  • 150 ml. lapte
  • 50 g. faina
  • 200 g. zahar
  • 5-6 mandarine

Mod de preparare

Intr-un bol punem  ouale ( integi ) ,  zaharul, esenta de vanilie si sarea si le batem bine cu mixerul.

Adaugam untul moale la temperatura camerei si continuam sa mixam .

Incorporam usor faina si laptele rece.

Adaugam la urma si praful de copt si amestecam.

varsam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt 

Coacem tortul la cuptorul incalzit  la 180 grade pentru 40 minunte.

Cand este copt stingem cuptorul si asteptam  10 minute inainte sa scoatem tortul.

Lasam sa se raceasca si presaram zahar pudra sau il putem umple cu frisca sau cu crema. 

Crema = Am amestecat faina cu putin lapte , am adaugat restul de lapte si zaharul si le-am pus la foc mic, amestecand continuu pana s-a ingrosat crema.

Am frecat untul spuma si am adaugat lingura cu lingura din crema racita si din sucul si coaja rasa de la mandarine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort " Paradiso"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tortulet cu migdale, crema de cocos si capsuni

Postat de simona72

Desert tortulet cu migdale, crema de cocos si capsuni

Pentru blat: ouale intregi, albusurile si praful de sare in bolul robotului si se mixeaza la viteza medie pana se desfac bine ouale. Se adauga zaharul brut si se continua mixarea la vitexa mare...

Citeste continuarea

Tort Extaz 1000 sau reteta nr.1000

Postat de Constelatialeu

Tort Extaz 1000 sau reteta nr.1000

Blaturi : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea foarte tare, apoi am adaugat nuca macinata, amestecand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.11.2011, 13:41
savuros, lejer, dar si fin
la 13.11.2011, 13:50
Arata de-a dreptul ceresc si ce ingeresc este la gust
la 13.11.2011, 13:55
delicios
la 13.11.2011, 13:56
bun bun
la 13.11.2011, 14:00
ce bine arata...

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking