Ingrediente
- Ptr blat:
- 6 oua
- 120 gr zahar
- 1 pliculet vanilie
- 45 gr faina
- 35 gr cacao
- 40 gr amidon de porumb
- 5 gr praf de copt
- 100 ml coniac
- Ptr parfe-ul de ciocolata :
- 325 gr ciocolata ptr topit, de preferat cea neagra
- 80 gr fulgi de ciocolata
- 80 gr migdale
- 800 ml smantana
- Ptr glazura:
- 125 gr ciocolata ptr topit
- 100 ml smantana
- 1 pliculet vanilie
- 10 gr amidon de porumb
Mod de preparare
Incepem cu blatul: amestecam cu mixerul ouale, zaharul si vanilia la o viteza mare, pana cand compozitia se dubleaza si se albeste putin. Oprim mixerul si adaugam faina, cacao, amidonul, coniacul si praful de copt si amestecam cu o lingura de lemn. Asezam intr-o tava hartie ptr copt si punem compozitia, dupa care o dam la cuptorul preincalzit la 160C ptr cca 45 min (depinde de cuptorul fiecaruia). Cand se raceste, taiem felii pe orizontala (2 sau 3, depinde cat de mult s-a umflat).
Crema parfe: topim ciocolata in bain marie, batand cu mixerul in paralel smantana pana se ingroasa. Adaugam ciocolata topita, mixand la o viteza mica, apoi punem fulgii de ciocolata, si migdalele care au fost putin prajite intr-o tigaie si macinate la mixer, si amestecam pana devine omogena compozitia.
Glazura: punem smantana la fiert si imediat ce a inceput sa fiarba, punem amidonul si amestecam sa nu faca cocoloase. Luam craticioara de pe foc si punem vanilia si ciocolata sparta in bucati mici si aamestecam bine.
Ptr asamblare: e indicat sa folositi forma de tort in care ati copt blatul, puneti un rand din blat, apoi crema multa, iar blat si iar crema...lasati apoi la congelator ptr cel putin 5 ore. Imediat ce am scos tortul din congelator, punem glazura si lasam la frigider( in cazul in care o veti servi imediat, daca e ptr urmatoarea zi, pastrati-o in congelator)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort parfe de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (63)
|