Tort pentru Denis

Postat de mirela0911 in Torturi
7 Feb 2012 | 5593 vizualizari
Tort pentru Denis

Pentru ca azi este ziua fiului meu, implineste 7 ani. Multa bataie de cap am avut pana m-am hotarat cum sa-l ornez. Reteta mai tarziu, acum doar poza (sper ca ma lasa!) ca nu am timp, trebuie sa ne pregatim de petrecere, dar o sa revin spre seara. O invitam si pe Adinutza la o plimbare cu masina. La multi ani Denis! La multi ani Adinutza!

Ingrediente

  • Pt.blat:
  • 7 oua mari
  • 7 lg zahar
  • 7 lg faina 
  • 4 lg ulei
  • 1 praf de copt
  • un varf cutit sare
  • Pt. blatul de bezea:
  • 6 albusuri
  • 250g zahar
  • 1 lg otet
  • un praf de sare
  • Pt.crema de ciocolata:
  • 200g ciocolata amaruie
  • 250ml frisca lichida
  • Pt.crema de portocale:
  • 400ml suc proaspat de portocale
  • 2-3 lg zahar
  • 3-4 lg amidon
  • 300g branza de vaci
  • 4-5 lg zahar pudra
  • 1 lgt.esenta de portocale
  • 1/2 plic gelatina
  • Pt. ornat:
  • frisca
  • felii de migdale
  • bombonele
  • imaginatie

Mod de preparare

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, galbenusurile amestecate cu uleiul, iar la final se incorporeaza cu miscari usoare faina amestecata cu praful de copt. Se toarna intr-o tava (dreptunghiulara am facut eu) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pt aproximativ 25-30 minute. Se lasa la racit.

Blatul de bezea: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pe rand si otetul si se bat bine pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Se toarna spuma in aceeasi tava ca la primul blat, tava fiind unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mic si usa intredeschisa in jur de 1 ora si 15 minute. Spuma trebuie sa se usuce.

Crema de ciocolata: Intr-o cratita se pune frisca si ciocolata rupta bucati, seaduce la punctul de fierbere si se amesteca pana se omogenizeaza. Se da la rece pana se intareste dupa care se mixeaza bine.

Crema de portocale: Se storc portocalele pana obtinem 400ml suc. Punem 350 ml de suc la foc impreuna cu zaharul iar restul il amestecam cu amidonul. Cand incepe sa fiarba sucul, adaugam amidonul dizolvat si amestecam cu telul pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Branza se amesteca bine cu zaharul pudra si esenta de portocale dupa care se incorporeaza crema racita. Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe plic si se adauga compozitiei cu branza (la mine a fost nevoie pt. ca mi-a iesit crema moale).

Asamblarea tortului: Se taie primul blat in doua. Se insiropeaza primul blat cu suc de portocale, se unge cu crema de portocale, se aseaza cu grija blatul de bezea, crema de ciocolata si cel de-al doilea blat insiropat usor. Se unge cu frisca si se orneaza dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru Denis" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (46)
Retete similare

Tort cu mousse de fructe de padure

Postat de camelia75

Tort cu mousse de fructe de padure

Mod de preparare blat: Mixati ouale intregi cu zaharul pana ce devin ca o crema si isi tripleza volumul. 1.Amestecati faina cernuta cu cacaoa,apoi o adaugati treptat peste amestecul cu oua...

Citeste continuarea

Tort de piscoturi cu zmeura si visine

Postat de timea

Tort de piscoturi cu zmeura si visine

Pregatim mai intai budinca. Turnam praful din cele doua plicuri intr-un vas si amestecam cu putin lapte pana se omogenizeaza apoi turnam restul de lapte, adaugam zaharul si punem pe foc. Amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2012, 14:47
La multi ani puiut scump ce tort frumos ti-a facut mama ta minunata
l-a facut cu crema de dragoste,a pus in el ingrediente pe care numai ea le are..
Va las pupici sa-i impartiti si pentru mama
superb tort Mirela,mult mai frumos decat ar fi fost cu vafa imprimata
la 07.02.2012, 14:52
Claudia multumesc tare mult.
Denis inca nu a vazut tortul, merg imediat dupa ei la gradi si sunt curioasa cum va reactiona
Cat despre vafa nu prea am vrut sa ma risc mai ales acum, dar poate o data o sa incerc si eu Iti multumim inca o data pentru urari
la 07.02.2012, 14:53
la 07.02.2012, 14:55
La multi ani Denis!!! Multa sanatate si bucurii!!!
Tortul este minunat. Sigur se va bucura mult
la 07.02.2012, 14:56
e absolut superb.imi place cum l-ai ornat.sunt sigura ca va fi incantat.
eu nu mai fac cu vafa nici daca-mi cere cineva
sa fiti iubiti

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking