Tort Rudolf cu aroma de turta dulce

Postat de danakarin in Torturi
5 Ian 2014 | 3786 vizualizari
Tort Rudolf cu aroma de turta dulce

Am pregatit tortul acesta de Craciun, cu decorul caracteristic, si l-am dedicat nepotelului meu, care insa nu il poate gusta caci are doar 3 luni. Noua , adultilor, ne-a placut!

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 g de zahar
  • 120 g de ulei
  • 160 ml de suc de portocale sau vin dulce sau apa minerala
  • 150 g de faina
  • 100 g de amidon
  • 50 g de cacao
  • un pachetel de praf de copt
  • 2 lingurite de scortisoara
  • 1/2 lingurita de ghimbir
  • 1/2 lingurita kardamom
  • 2 cuisoare zdrobite
  • Ganache :
  • 200 g frisca lichida
  • 200 g de ciocolata amaruie
  • un borcan de gen de prune
  • Pentru fondant :
  • 300 g marsmallow
  • 4 linguri de apa
  • 70 g de margarina
  • 750 g de zahar pudra
  • 100 g de amidon
  • colorant alimentar pt decor

Mod de preparare

Avem nevoie de doua zile:

Incepem cu prepararea fondantului, din cantitatea de mai sus iese cam 1 kg, il puteti folosi si mai tarziu daca il puneti la pastrare la rece. 

Am topit Marsmollow ( se gasesc de cumparat albe sau colorate , cam peste tot...) in cuptorul cu microunde intr-un vas inalt in care am mai pus 4 linguri de apa. Reteta o am de pe blogul Antoninei, care nu mai e activa demult, cred ca a avut un necaz mare, imi pare tare rau, "Dulcegarii culinare" este un deliciu de citit. 

Peste pasta de Marsmollow am pus zaharul praf, margarina sau untul, amidonul si am amestecat bine in robot. Se poate framanta  si cu mana desi la inceput este cam lipicios. A iesit o pasta ca plastelina, ce poate fi colorata in diferite culori, si pe care am lasat-o in dulap, acoperita cu o folie pana a doua zi, caci are nevoie sa se odihneasca. 

Pentru blat am amestecat ouale intregi cu zahar si ulei, am adaugat sucul de portocale, iar apoi ingredientele solide, faina, amidonul si praful de copt, apoi aromele. L-am copt 45 minute la 180 g intr-o forma de 24 cm. L-am lasat sa se raceasca, pana a doua zi, sub un servet. 

Pentru crema ganache: am pus la fiert smantana de frisca si cand s-a incalzit am adaugat ciocolata. Am lasat pe foc foarte mic pana s-a topit ciocolata apoi am amestecat totul bine, luind vasul de pe foc, sa l-am pus la rece sa se intareasca crema. 

A doua zi am taiat tortul in 2 felii, pe care le-am uns cu gemul de prune, merge foarte bine si magiun, si L-am iimbracat uniform cu crema ganache pe care am amestecat-o vartos dupa ce am scos-o din frigider. Trebuie amestecata bine pEntru ca e tare cand o scoatem din frigider, nu se poate intinde. 

Am folosit cam jumatate  din fondant. Am presarat un strat uniform de zahar praf pe care am intins o foaie de fondant destul de mare ca sa imbrac tortul.  Foaia trebuie sa aiba 5 mm altfel se rupe. La torturile cu fondant e important sa fie in prealabil invelite in crema ca sa iasa frumos netede. Am uniformizat fondantul pe suprafata tortului, l-am taiat pe margine si din alte bucatele pe care le-am colorat diferit am realizat decorul pe care l-am lipit cu albus de ou. 

Am uitat sa fac o poza cu sectiunea....dar va asigur ca este un tort zemos, si ca gemul merge perfect cu aroma de scortisoara. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Rudolf cu aroma de turta dulce" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema de fistic, vanilie si fructe

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema de fistic, vanilie si fructe

Blatul: Separati ouale. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugati uleiul si sucul de portocala. Incorporati faina, cacaoa si praful de copt. Albusurile le mixati cu...

Citeste continuarea

Desert Tort Dobos

Postat de Oana

Desert Tort Dobos

Foi : Separa albusurile de galbenusuri. Pune un praf de sare peste albusuri si mixeaza pana se intaresc. Adauga apoi treptat zaharul pudra, pana obtii o bezea tare. Pune apoi cate un galbenus de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2014, 08:18
Foarte dragut.
la 05.01.2014, 09:28
Super frumos
la 05.01.2014, 09:33
la 05.01.2014, 09:40
cat este de dragalas!!!
la 05.01.2014, 09:40

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking