Ingrediente
- Pt.blat:
- 75g unt
- 100g ciocolata menaj
- 75 g faina
- 75g zahar
- 4 oua
- 1/2 lingurita de sare
- Umplutura
- 350g de gem de caise
- 300ml frisca
- 100g ciocolata alba
- Glazura:
- 50ml apa
- 100g zahar
- 100g cicolata menaj
Mod de preparare
Blatul: Topiti ciocolata pe baine-marie, dupa care adaugati untul topit. Lasati sa se raceasca un pic dupa care adaugati galbenusurile amestecand mereu. Separat bateti albusurile spuma impreuna ca zaharul (ca si pt.bezea) dupa care adaugati-le la amestecul de ciocolata amestecand de sus in jos. Adaugati faina cernuta, dupa care turnati intr-o tava cu fund detasabil tapetata cu hartie e copt si dati la cuptor preincalzit la 180 de grade pentru 45 de minute.
Crema: Topiti ciocolata alba cu 100 ml de frisca. Cand ciocolata s-a topit dati la rece (in congelator) aproximativ o jumatate de ora. Restul de frisca bateti-l spuma, dupa care adaugati ciocolata topita batand mereu pana cand are consistenta dorita. (M-am inspirat de la Miha cu aceasta crema. Are dreptate, provoaca dependenta. De cate ori pregatesc ceva cu frisca trebuie sa adaug si un pic de ciocolata-multumesc)
Glazura: Puneti pe foc apa impreuna cu zaharul, dupa care adaugati ciocolata taiata bucatele.
Asamblarea:Taiati blatul in doua si ungeti aproape tot gemul de caise (ca sa fie mai usor de intins tineti borcanul aproximativ 5 minute in apa fierbinte). Peste gemul de caise intindeti crema de frisca apoi al doilea blat.
Turnati peste glazura de ciocolata si intindeti-o bine ca sa acopere tot tortul.
Lasati la rece aproximativ 2 ore.
Sursa de inspiratie http://ricette.giallozafferano.it/Sacher-torte.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Sacher (imbunatatit)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|