Tort sah

Postat de Oana in Torturi
2 Mai 2009 | 11259 vizualizari
Tort sah

Este un tort deosebit si poate fi servit si in noaptea de Revelion. Este foarte racoritor, mai ales ca blatul este facut din pandispan cu suc de portocale. Pare migalos, dar chiar nu e!

Ingrediente

  • un blat de tort
        Crema de ciocolata:
  • 3 pahare cu smantana lichida LaDorna, cutia rosie
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 2 ciocolate amarui 
  • 2 plicuri cu intaritor de frisca
        Decor:
  • frisca
  • cirese confiate
  • ciocolata rasa

Mod de preparare

Blatul se face cu o zi inainte sau seara si il lasam la racit pana dimineata, asta ca sa-l putem taia frumos, sa nu se sfarame. Reteta blatului este pandispanul cu suc de portocale.

Sa ne ocupam de crema (de asemenea, crema poate fi facuta seara si lasata la rece pana a doua zi, cand vom asambla tortul). Incalzim frisca pana aproape de fierbere, apoi adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se topeste. Lasam crema la racit, apoi o batem cu mixerul 5 minute si o lasam iar la rece. Inainte de asamblarea tortului, verificati consistenta cremei, nu trebuie sa curga si daca e nevoie adaugati intaritor de frisca, pentru siguranta. Eu pun 1 sau 2 pliculete dar merg si 3 :).

Acum urmeaza partea funny, cea cu taiatul tortului. Trebuie sa aveti o forma de tort detasabila, cel mai bine cea in care ati pregatit blatul. Vom decupa dintr-o foaie de hartie sau carton un cerc de dimensiunea tortului si apoi, in interiorul lui, alte doua cercuri, unul mijlociu si unul mic. Taiem mai intai blatul orizontal, in 3. Asezam apoi cercul mijlociu peste blat si cu un cutit inalt si ascutim taiem conturul cartonului, de sus pana jos, toate cele 3 straturi ale blatului. La fel procedam si cu cercul mic.

Vom aseza apoi in forma de tort cercul mare de blat si cel mic in interior si vom umple cu crema. Urmatorul strat va fi invers, vom aseza cercul mijlociu de blat si turnam crema in locul liber. Complicat, nu?? dar nu e, veti vedea in poze.

Dupa ce terminam de umplut forma tortului cu blat si crema, il vom lasa la rece cateva ore. Scoatem apoi tortul din forma, il imbracam in frisca si il decoram cu cirese confiate si ciocolata rasa. Rezultatul…te lingi pe degete!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort sah" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort sah cu ciocolata, mure și mascarpone

Postat de oanapl

Desert tort sah cu ciocolata, mure și mascarpone

Pentru blat se pune cacaua într-un vas și se toarnă apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi se lasă la răcit. Se strecoară compoziția pentru a nu...

Citeste continuarea

Prajitura sah la Cleme

Postat de Constelatialeu

Prajitura sah la Cleme

Crema: Intr-un vas de inox am pus frisca lichida si ciocolata maruntita si pe baie de abur am topit ciocolata, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere, apoi am dat la rece. Cand s-a racit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.03.2011, 17:15
la 13.03.2013, 23:16
Buna seara Oana,
Am si eu nevoie de doua sfaturi de la tine:
1.Cand este indicat sa adaug intaritorul de frisca in crema?
2.Aceasta crema imi va ajunge oare pentru un tort al carui blat va fi facut din 12 oua? Va fi taiat in patru "foi" si va fi un dreptunghi mai mare.
Scuze deranjul si multumesc anticipat pentru raspuns.
la 16.03.2013, 16:57
Adina, intaritorul de frisca il pui la final, cand crema este gata, dar doar daca e necesar.Daca faci crema cu cateva ore bune inainte si o tii la frigider, cand asamblezi tortul o bati bine cu mixerul si nu mai e nevoie de intaritor. Iar ca si cantitate, mai faci dublu sa iti ajunga la un blat asa mare.

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking