Ingrediente
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 4 linguri pesmet
- 1 lingura faina
- frisca 600 ml+3 zahar
- 1 mana de capsuni(congelate am avut eu)
- sirop:
- apa 200 ml
- 4 linguri zahar
Mod de preparare
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine ,dupa care se pune zaharul ,apoi galbenusurile ,pesmetul si faina.
Se unge o tava (inima am pus eu) se pune compozitia si se coace 25-30 minute la 160 grade.
Siropul:
Se caramelizeaza zaharul dupa care se stinge cu apa .
Frisca se bate bine dupa care se pune zaharul si se mai mixeaza putin.
Se scoate blatul se lasa la racit se taie in doua si se insiropeaza bine cu siropu din zahar ars se pune un start de frisca batut se niveleaza dupa care se pune blatul al doilea se insiropeaza bine si acesta si se orneaza cu frisca si capsuni.
E minunat ,Luminita l-am papat in cinstea ta LA MULTI ANI
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort savarina" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (42)
|