Tort Savarina

Postat de Creatsa in Torturi
3 Noi 2013 | 22263 vizualizari
Tort Savarina

Motanel e de vina pentru deliciosenia asta dulce si pufoasa :)

Ingrediente

Aluat:

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 300 ml lapte caldut
  • 3 oua
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • 4 linguri de zahar
  • 60 ml ulei

Sirop:

  • 250 g zahar
  • 500 ml apa
  • esenta de rom

Umplutura:

  • 400 g smantana
  • 500 ml frisca lichida

In plus:

  • 1 borcan gem/dulceata de caise

Mod de preparare

Intr-un bol incapator cerne faina cu un praf de sare .

Adauga zaharul vanilat si 2 linguri de zahar si amesteca bine.

Dizolva drojdia cu laptele caldut si 2 linguri de zahar apoi adaug-o peste faina.

Adauga si ouale si incepe sa amesteci usor aluatul.

Adauga uleiul putin cate putin si amesteca aluatul pana ce acesta este perfect incorporat.

Lasa aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul.

Tapeteaza o tava (26 cm) cu unt si hartie de copt si mai lasa aluatul la dospit in tava aprox. 15 minute.

Coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 25 de minute sau pana ce este usor rumenit.

Lasa blatul la racit apoi cu un cutit ascutit sau un taietor special pentru blaturi taie-l in 3 .

Pune apa cu zaharul la fiert si lasa sa dea 2-3 clocote.

Cand este rece adauga esenta de rom dupa gust.

Mixeaza smantana cateva secunde apoi adauga treptat din frisca lichida si mixeaza pana devine o frisca tare.(in cazul in care frisca devine prea tare adauga 2-3 linguri de lapte si amesteca usor pana se mai inmoaie putin)

Pe un platou rotund pune prima foaie de blat si insiropeaza.

Unge blatul cu dulceata de caise,pune 1/3 din frisca,iar blat/sirop/dulceata/frisca si acopera cu ultimul blat insiropat in prealabil si uns cu dulceata.

Imbraca marginile tortului cu restul de frisca si decoreaza dupa preferinte.

Lasa tortul la frigider pentru cateva ore(ideal ar fi peste noapte)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Savarina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Retete similare

Desert tort Savarina bunicii

Postat de eumimi

Desert tort Savarina bunicii

Pregatim mai intai blatul. Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma, iar galbenusurile le mixam cu zaharul pana cand acesta se topeste si devin o crema albicioasa. Peste...

Citeste continuarea

Desert tort savarina reinterpretat

Postat de MotanLaOale

Desert tort savarina reinterpretat

Se dilueaza drojdia cu putin lapte caldut. Se adauga oul, laptele, uleiul, zaharul, zaharul vanilat, putina sare, faina si se amesteca bine. Se obtine un aluat omogen de consistenta unei...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.11.2013, 11:11
Prima sosita,prima servita din bunatatea de tort!
la 03.11.2013, 11:13
ma pun si eu langa Buni
la 03.11.2013, 11:16
Nu ma impac eu cu savarina,dar am o balanta care o adora,asa ca sigur voi presta tortul asta..
la 03.11.2013, 11:16
Buni ,Miti cu drag va servesc
la 03.11.2013, 11:17
Cleme

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking