Savarina uriasa :)

Postat de lilik in Dulciuri
18 Ian 2011 | 6750 vizualizari
Savarina uriasa :)

chiar nu stiam cum sa o numesc:D

Ingrediente

  • pt blat:
  • 3 oua
  • 3-4 linguri de zahar
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri de pesmet
  • 1-2 linguri faina
  • pt sirop:
  • 300 ml apa
  • 7-8 linguri de zahar
  • 40 ml rom(sau esenta de rom)
  • pt umplutura:
  • 400 ml frisca lichida(indulcita)
  • 1 vanilie
  • 150 gr circa dulceata de afine(sau de care va place mai mult)

Mod de preparare

Separam ouale si batem albusurile spuma cu zaharul si praful de sare,apoi adaugam cate un galbenus si amestecam dupa fiecare in parte.

Adaugam pesmetul si faina in ploaie,amestecam, apoi punem compozitia intr-o tava(20 cm) unsa si tapetata cu pesmet,dupa care dam la cuptorul incins la 160° pana se rumeneste frumos.

Intre timp pregatim siropul:

punem zaharul sa se caramelizeze,iar cands-a topit tot punem apa si romul si lasam sa fiarba pana se topeste caramelul.

Batem frisca cu vanilia inainte de a umple savarinele,iar daca dulceata e prea groasa o subtiem putin.

Cand blatul si siropul sunt reci punem siropul peste direct in tava unde l-am copt apoi dam la frigider 30 de minute(pana absoarbe tot siropul),apoi scoatem si punem pe un platou,taiem blatul in 2 si punem frisca pe o parte,apoi punem putin dulceata,acoperim cu cealalta parte si terminam cu frisca si dulceata.

Lasam cateva ore la rece dupa care servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarina uriasa :)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Retete similare

Desert savarina uriasa

Postat de Constelatialeu

Desert savarina uriasa

Mai intai am pregatit siropul, apa cu zaharul le-am pus sa fiarba, dupa ce a dat in 2-3 clocote, am stins focul si am adaugat esenta de rom, am lasat siropul sa se raceasca bine. Aluatul pentru...

Citeste continuarea

Desert savarina uriasa, cu esenta de rom si peltea de gutui

Postat de RODIMUR

Desert savarina uriasa, cu esenta de rom si peltea de gutui

Se separă cu atenție albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare, până ce cresc în volum. Se adaugă treptat, zahărul tos  și vanilia, mixând...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 18.01.2011, 10:45
super
la 18.01.2011, 10:56
vreau doamne da ce bine arata
la 18.01.2011, 11:10
Insiropata bine e cea mai gustoasa
la 18.01.2011, 11:35
Cat e savarina , cat e savarina ??? pe timpuri era 1,85 lei
Perfecta ptr gustul si pofta mea
la 18.01.2011, 11:59

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking