Ingrediente
Blat:
- 100g de zahar
- 80g de faina
- 100ml smantana
- 1 ou
- 2 linguri de ulei
- 1 lingurita de praf de copt
- 4 lingurite de cacao
Crema:
- 100g de zahar pudra
- 200ml de frisca
- 200g de branza dulce de vaca
- 4 lingurite de vanilie
- 200g de visine din compot
- 20g de gelatina
Mod de preparare
Se pune un ou intr-un bol, se adauga zaharul si se bate bine cu mixerul. Se adauga uleiul si smantana. Se mai bate un pic faina, praful de copt si cacaua. Se amesteca uscate si se adauga cate putin in compozitie. Se amesteca pana se omogenizeaza, se toarna intr-o tava unsa cu putin ulei. Tava sa fie de 21cm pe 21cm si se introduce in cuptor la 190 de grade pentru 15-20 de minute. Cand s-a copt blatul, il scoatem si il lasam sa se raceasca. Dupa aceea, taiem blatul in bucatele de cate 2 cm.
Se pune branza razuita, zaharul pudra, vanilia si frisca intr-un bol si se amesteca bine cu mixerul pana devine o crema spumoasa. Se adauga gelatina si se amesteca bine.
Luam o tava de 20 de cm si o invelim cu o folie de ciolofan. Punem pe fundul tavii cateva linguri de crema. Adaugam 6-7 bucatele de blat, punem si cateva visini. Se mai pun cateva linguri de crema, si asa facem pana la capat. La sfarsit se toarna toata crema deasupra sa fie totul acoperit. Se inveleste tava cu tort folosind o folie de ciolofan. Il dam la rece pentru 5-6 ore. Dupa aceea se rastoarna pe un platou.
POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Sifflé" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|