Tort Sifflé

Postat de tarasmariana in Torturi
6 Iun 2014 | 33778 vizualizari
Tort Sifflé

Ingrediente

Blat:

  • 100g de zahar
  • 80g de faina
  • 100ml smantana
  • 1 ou
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 4 lingurite de cacao

Crema:

  • 100g de zahar pudra
  • 200ml de frisca
  • 200g de branza dulce de vaca
  • 4 lingurite de vanilie
  • 200g de visine din compot
  • 20g de gelatina

Mod de preparare

  • Preparerea blatului : 

Se pune un ou intr-un bol, se adauga zaharul si se bate bine cu mixerul. Se adauga uleiul si smantana. Se mai bate un pic faina, praful de copt si cacaua. Se amesteca uscate si se adauga cate putin in compozitie. Se amesteca pana se omogenizeaza, se toarna intr-o tava unsa cu putin ulei. Tava sa fie de 21cm pe 21cm si se introduce in cuptor la 190 de grade pentru 15-20 de minute. Cand s-a copt blatul, il scoatem si il lasam sa se raceasca. Dupa aceea, taiem blatul in bucatele de cate 2 cm.

  • Prepararea cremei :

Se pune branza razuita, zaharul pudra, vanilia si frisca intr-un bol si se amesteca bine cu mixerul pana devine o crema spumoasa. Se adauga gelatina si se amesteca bine.

  • Asamblarea tortului


Luam o tava de 20 de cm si o invelim cu o folie de ciolofan. Punem pe fundul tavii cateva linguri de crema. Adaugam 6-7 bucatele de blat, punem si cateva visini. Se mai pun cateva linguri de crema, si asa facem pana la capat. La sfarsit se toarna toata crema deasupra sa fie totul acoperit. Se inveleste tava cu tort folosind o folie de ciolofan. Il dam la rece pentru 5-6 ore. Dupa aceea se rastoarna pe un platou.

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Sifflé" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema caramel si visine

Postat de aliliana

Desert tort cu crema caramel si visine

 Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare, peste care se adauga treptat zaharul, pana ce rezulta o bezea frumoasa. Galbenusurile se...

Citeste continuarea

Tort cu cafea si glazura de ciocolata

Postat de simona72

Tort cu cafea si glazura de ciocolata

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu praful de sare timp de 2 minute. Se adauga cate o lingura de zahar si se mixeaza pana obtinem o bezea ferma. Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.06.2014, 17:44
foarte interesant si arata bine
la 06.06.2014, 17:55
la 06.06.2014, 18:14
Ce bunatateee si cum arataaa,bravo Mariana
la 06.06.2014, 18:26
Multumesc fetelor
la 06.06.2014, 18:49

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking