Tort "snow"

Postat de MotanLaOale in Torturi
8 Noi 2011 | 4519 vizualizari
Tort "snow"

Tort facut de ziua fiului meu care sambata a implinit frumoasa varsta de 25 ani. "Snow" este nick name-ul lui, si bineinteles tortul trebuia sa fie alb. Cu scrisul am dat gres. Dupa ce am scris S si N mi-am dat seama ca nu am loc si a iesit doar indicativul. Poze putine ca nu am avut aparat foto bun (se cere inlocuit).

Ingrediente

  • BLAT
  • 6 oua
  • 1 cana zahar tos
  • 1 cana faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
  • CREMA CARAMEL
  • 250g zahar
  • 200g unt
  • 400ml lapte
  • 3 linguri amidon alimentar
  • CREMA CIOCOLATA
  • 200g ciocolata cu lapte
  • 400ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor frisca
  • SIROP
  • 400ml apa
  • 6 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o fiola esenta rom
  • ORNAT
  • 300ml frisca lichida
  • 2 lingurite nes

Mod de preparare

Se separa ouale.

Albusurile cu un praf de sare se bat tare.

Se adauga zaharul tos si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine un amestec tare si lucios.

Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza bine.

Se adauga faina si se omogenizeaza cu o lingura amestecand de sus in jos.

Compozitia se toarna intr-o forma de tort sau intr-o cratita, daca nu ai ca mine, unsa bine cu unt.

Se niveleaza si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute.

Se face proba cu scobitoarea si cand este gata se scoate din cuptor, se scoate din forma si se pune la racit.

Siropul se fierbe si dupa ce da in clocot se ia de pe foc si se pun zaharul vanilat si esentza de rom.

Se lasa la racit.

Pentru crema de caramel se amesteca amidonul cu 100ml lapte.

Zaharul se pune la caramelizat intr-o cratita.

Cand este auriu se adauga untul amestecand repede.

Se adauga restul de lapte amestecand in continuare.

Cand incepe sa fiarba adaugam laptele amestecat cu amidonul si se amesteca in continuare pana devine densa si incepe sa faca bule.

Se lasa la racit.

Pentru crema de ciocolata se topeste ciocolata in 50ml frisca lichida si se lasa la racit.

Restul de frisca se bate bine cu un plic de intaritor pentru frisca.

Ciocolata topita se toarna peste frisca si se bate bine bine.pana devine o crema pufoasa.

Se pune la racit.

Frisca pentru ornat se bate bine bine.

30ml frisca se amesteca cu 2 lingurite de nes si se bate bine.

Blatul se taie in trei si se insiropeaza fiecare parte separat pe cate un platou (noua ne place insiropat bine bine).

Se asambleaza blat, crema de ciocolata, blat, crema de caramel, blat.

Se imbraca in frisca si se scrie (mai frumos si mai corect decat mine) si se orneaza cu frisca colorata.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "snow"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu crema de iaurt si piersici

Postat de mirela0911

Tort cu crema de iaurt si piersici

Ingredientele date sunt pentru un tort cu diametrul de 20 cm!!! Se ia forma de tort cu diametrul de 20 cm si se tapeteaza cu folie alimentara. Se aseaza piscoturile pe fundul formei. Iaurtul...

Citeste continuarea

Desert tort cu mere, caramel si frisca

Postat de oanapl

Desert tort cu mere, caramel si frisca

Cureti merele si le tai cubulete de dimensiuni potrivite si le pui la calit intr-un vas, impreuna cu nucile taiate in bucatele mici si o lingurita de scortisoara. Pui 15 linguri de zahar la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.11.2011, 10:28
Ne-a facut Motanul tort fain tare
La multi ani baiatului
la 08.11.2011, 10:28
La multi ani baiatului! Foarte reusita combinatia!
la 08.11.2011, 10:30
multumesc
la 08.11.2011, 10:31
La multi ani ,,juniorului" !
Tortul este deosebit , pacat ca nu-l putem degusta ... nu se cade , doar este ptr MOTANELUL Motanului
la 08.11.2011, 10:34
multumesc

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking