Ingrediente
Blatul
- 7 oua
- 7 linguri de ulei
- 1 cana de zahar
- 1 cana si 1/2 faina
- 1 praf de copt
Crema
- 1 litru lapte
- 4 linguri de faina
- 6 linguri de zahar
- esenta de vanilie
- 100g unt
- 200 ml frisca lichida
ornat:
- compot de visine
- kiwi
- frisca lichida
Mod de preparare
Blatul:Separam albusurile pe care le batem spuma si apoi incorporam zaharul,mixam pana obtinem o bezea lucioasa.Galbenusurile frecate cu uleiul le vom adauga peste albusuri.Praful de copt amestecat cu faina le turnam in ploaie peste spuma de albusuri+galbenusuri.Pregatim tava de copt in forma de stea,o tapetam cu hartie de copt si dam la cuptor(incins in prealabil la 180 grade C) pentru 40 minute.
Crema:In 250 ml de rece lapte vom amesteca faina si zaharul avand grija sa nu se formeze cocoloase.Restul de lapte(750ml) il pune pe flacara,unde vom adauga si amestecul de lapte+faina+zahar.Cu ajutorul unui tel amestecam continuu in crema care se formeaza cu mare grijala cocoloase.La sfarsit adaugam untul,frecam foarte bine si apoi turnam esenta de vanilie,fara a mai pune cratita pe flacara.Cand este racita crema la jumatate incorporam frisca lichida,mixata bine,in prealabil.Vom obtine o crema fluida,mult mai aerata.
Taiem blatul racit bine in 3 parti egale,il incorporam cu zeama din compotul de visine,apoi impartim crema pentru fiecare "steluta",apoi,la sfarsit ornam dupa bunul plac(eu am avut 2 ajutoare:5 ani si un pic:) + 8 ani).A fost facut cu mult drag si foarte gustos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort stea ~ LA MULTI ANI 2013 ~" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|