Tort stea ~ LA MULTI ANI 2013 ~

Postat de corina241 in Torturi
2 Ian 2013 | 4226 vizualizari
Tort stea ~ LA MULTI ANI 2013 ~

Va urez un An Nou plin de zambete si bucurii,presarat cu fericire si noroc!!!!Va imbratisez cu mult drag!

Ingrediente

Blatul

  • 7 oua
  • 7 linguri de ulei
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana si 1/2 faina
  • 1 praf de copt

Crema

  • 1 litru lapte
  • 4 linguri de faina
  • 6 linguri de zahar
  • esenta de vanilie
  • 100g unt
  • 200 ml frisca lichida

ornat:

  • compot de visine
  • kiwi
  • frisca lichida

Mod de preparare

Blatul:Separam albusurile pe care le batem spuma si apoi incorporam zaharul,mixam pana obtinem o bezea lucioasa.Galbenusurile frecate cu uleiul le vom adauga peste albusuri.Praful de copt amestecat cu faina le turnam in ploaie peste spuma de albusuri+galbenusuri.Pregatim tava de copt in forma de stea,o tapetam cu hartie de copt si dam la cuptor(incins in prealabil la 180 grade C) pentru 40 minute.

Crema:In 250 ml de rece lapte vom amesteca faina si zaharul avand grija sa nu se formeze cocoloase.Restul de lapte(750ml) il pune pe flacara,unde vom adauga si amestecul de lapte+faina+zahar.Cu ajutorul unui tel amestecam continuu in crema care se formeaza cu mare grijala cocoloase.La sfarsit adaugam untul,frecam foarte bine si apoi turnam esenta de vanilie,fara a mai pune cratita pe flacara.Cand este racita crema la jumatate incorporam frisca lichida,mixata bine,in prealabil.Vom obtine o crema fluida,mult mai aerata.

Taiem blatul racit bine in 3 parti egale,il incorporam cu zeama din compotul de visine,apoi impartim crema pentru fiecare "steluta",apoi,la sfarsit ornam dupa bunul plac(eu am avut 2 ajutoare:5 ani si un pic:) + 8 ani).A fost facut cu mult drag si foarte gustos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort stea ~ LA MULTI ANI 2013 ~" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort de gutui, cu frisca - reteta nr. 400

Postat de RODIMUR

Desert tort de gutui, cu frisca - reteta nr. 400

Gutuile se spală bine, se curăță de coajă și se feliază. Într-o tavă pentru copt (sau într-o cratiță specială) se pune untul tăiat felii și se acoperă cu 200 grame de...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de portocale si zmeura

Postat de oanapl

Desert tort cu crema de portocale si zmeura

Se mixează untul cu zahărul măcinat până când se obține o cremă pufoasă, se adaugă apoi pe rând ouăle, mixând dupa fiecare. Peste crema de unt se pune cacaoa si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2013, 19:32
La multi ani si Noul An sa iti aduca tot ce iti doresti
la 02.01.2013, 19:34
la 02.01.2013, 19:39
la 02.01.2013, 19:43
An nou fericit Corina
frumos tort
la 02.01.2013, 19:45
Deosebit tortul tău Corina Mulţi ani fericiţi alături de cei dragi ai tăi

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking