Tort yammy cu morcovi - Carrot cake

Postat de divainbucatarie in Torturi
15 Mar 2011 | 7569 vizualizari
Tort yammy cu morcovi - Carrot cake

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 175 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 150 g morcov ras
  • 170 g faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 praf de sare
  • 100 g stafide inmuiate in 3 linguri de lapte si rom
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • Pentru crema:
  • 125 g crema de branza Philadelphia
  • sucul si coaja rasa de la 1/2 portocala
  • 175 g zahar pudra
  • 2 linguri de frisca
  • Pentru topping:
  • nuci macinate

Mod de preparare

Incalzim cuptorul la 180°C. Apoi incepem sa preparam tortul mixand ouale cu zaharul pana devin cremoase.Adaugam uleiul si faina pe care am amestecat-o in prealabil cu restul ingredientelor solide (scortisoara, praf de copt, bicarbonat, sare). Amestecam usor cu un tel pana se omogenizeaza compozitia.Acum putem integra morcovul, coaja de portocala si stafidele. Amestecam pana cand morcovul si stafidele sunt distribuite uniform in toata compozitia.

Turnam aluatul moale intr-o forma tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor. Coacem blatul 40 de minute, apoi il scoatem si il lasam se raceasca primele 5 minute in forma, apoi il scoatem si il punem pe un grilaj metalic.Pentru a realiza crema mixam toate ingredientele. O lasam sa stea apoi in frigider pana se raceste blatul tortului. Ungem tortul cu crema de branza, tapetam cu nuci macinate si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort yammy cu morcovi - Carrot cake" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort in doua culori cu crema de vanilie si jeleu de caise

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort in doua culori cu crema de vanilie si jeleu de caise

Pregatirea foilor cu vanilie: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul,...

Citeste continuarea

Tort de inghetata cu capsuni si vanilie.

Postat de lilik

Tort de inghetata cu capsuni si vanilie.

Prima data pregatiti blatul: -separati albusurile de galbenusuri si bateti albusurile cu zaharul si praful de sare ca pentru bezea,apoi adaugati pe rand galbenusurile,uleiul si la sfarsit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.03.2011, 10:02
prima ce bun eeeee
la 15.03.2011, 10:05
l-am admirat ieri pe blog,,,yummy!!!
la 15.03.2011, 10:35
n-am mancat niciodata...pap acum de la tine
la 15.03.2011, 10:42
chiar e yami yami
la 15.03.2011, 10:56
vreau si euuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking