Tortellini cu carne

Postat de Anamaria7 in Tortellini
24 Aug 2009 | 18080 vizualizari
Tortellini cu carne

Mie mi se pare ca in comert sunt cam scumpicele tortellini astea pentru cate Euri au si cat de putina umplutura :P Asa ca am decis sa mananc macar o data asa ceva, dar preparat acasa! :D Bine spus macar o data, dureazaaa pana le formezi, dar merita.

Ingrediente

  • 300g faina
  • 3 oua
  • praf de sare
  • o conserva de carne sau orice carne fiarta maruntita, eventual condimentata

Mod de preparare

Ingredientele se amesteca formand un aluat ce se framanta cca. 20 min (cu MP, programul pentru paste).

Pe o suprafata presarata cu faina se intinde o foaie foarte subtire. Cu un pahar cu gura data prin faina se taie cercuri de aluat. Pe fiecare se asaza o bucatica de carne (nu pe mijloc, ci intr-un semicerc), apoi cu o pensula inmuiata in apa se unge marginea opusa partii unde se afla carnea si se impatura peste aceasta formandu-se un semicerc. Capetele acestuia se lipesc bine. De aici, forma mai poate fi modificata putin, dupa dorintele fiecaruia.

Se fierb in apa cu sare si putin ulei pentru a nu se lipi (se adauga cand apa incepe sa fiarba). Apoi se trec printr-un jet de apa rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini cu carne" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tortellini cu sos de rosii si mozzarella

Postat de oanapl

Reteta de tortellini cu sos de rosii si mozzarella

Iata cat de usor se prepara Reteta de tortellini cu sos de rosii si mozzarella  Se toarnă sosul de roșii într-o tavă termorezistentă și se întinde într-un strat...

Citeste continuarea

Tortellini cu perisoare si sos gongorzola

Postat de mihaelar63

Tortellini cu perisoare si sos gongorzola

Tortellini se fierb in multa apa cu sare, respectand timpul indicat pe ambalaj. Scurgeti tortellini intr-o strecuratoare. Amestecati bine carnea cu oua, mixul de condimente,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.08.2009, 00:32
Depinde ce cumperi, daca stii de unde sa le iei, gasesti si fara E-uri.
Oricum, constat ca ti-au iesit remarcabil, felicitari.
N-am inteles insa de ce le treci printr-un jet de apa rece la final. Si apoi le reincalzesti?
la 25.08.2009, 01:03
chiar ca arata excelent
la 25.08.2009, 13:49
la 25.08.2009, 15:19
Mama m-a invatat ca in general asa se procedeaza cu pastele, astfel daca le treci prin jet de apa rece (sau le lasi 2-3 minute in apa rece) ele se mai umfla putin Mersi!
la 25.08.2009, 22:37
Oare gasesti tortellinii fara E-uri? Am spus si ma repet ca avem de invatat de la cei tineri. Aluatul este asemanator cu cel de taitei?

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking