Ingrediente
- 6 albusuri
- 6 linguri zahar
- 1praf de copt
- 5 linguri faina
- extract de vanilie
- cateva picaturi zeama lamaie
- Pt crema :
- 200 gr mascarpone
- 3 linguri zahar pudra
- 200 ml smantana pentru frisca
- Pt ornat:
- cirese confiate
- fulgi de migdale
- 50 gr ciocolata
Mod de preparare
Pregatim o tava rotunda cu diametru de 20cm pe care o ungem bine cu unt si o tapetam cu faina , sau punem hartie de copt
Albusurile le batem spuma tare cu zaharul , extractul de vanilie si zeama de lamaie. Cand este tare (daca rasturnati castronul nu curge) adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt .
Omogenizam prin rasturnare si turnam in tava .
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade si lasam cam 30 minute . Facem testul cu scobitoarea si daca ramane curata oprim focul si mai lasam blatul inca 10 minute la caldura in cuptor.
Lasam la racit .
Mascarponele il batem cu zahar pudra( gustati , poate nu este sufficient de dulce pentru voi) , batem si frisca si le amestecam .
Ungem bine blatul cu crema de mascarpone si ornam .
Lasam la rece pana la momentul servirii .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul ingerilor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|