Tortulet cu crema de banane si visine

Postat de Constelatialeu in Torturi
18 Iun 2014 | 4307 vizualizari
Tortulet cu crema de banane si visine

Am pornit de la niste banane care erau prea coapte si erau cam stinghere pentru ca nu le manca nimeni......restul e in curs sa devina istorie....

Ingrediente

  • Blat
  • 2 oua
  • 1 albus de ou
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 90 g nuca maruntita
  • Crema
  • 3 banane foarte coapte -cca 500 g
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 60 g zahar farin
  • 120 g ciocolata 52% cacao
  • 10 g gelatina
  • 140 g visine fara samburi
  • Sirop
  • 2 linguri sirop de fragi diluat in apa
  • Pentru ornat
  • frisca
  • cacao
  • sirop de fragi

Mod de preparare

Blat:

Albusurile ( 3 in total) se bat spuma tare cu un praf de sare si zaharul,se adauga galbenusurile -2 buc-apoi faina si nuca maruntita ( am pus-o intr-o punga si cu sucitorul am maruntit-o).Tapetam forma de tort cu hartie de copt ( forma cu dimensiunea de 18 cm) si adaugam compozitia.Dam forma la cuptorul preincalzit,la foc moderat.Cand trece testul scobitorii este gata.Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Crema:

Smantana pentru frisca o punem intr-o cratita,adaugam zaharul si ciocolata maruntita si punem cratita pe foc,amestecand pana se topeste ciocolata,fara sa inceapa sa fiarba.Tragem cratita de pe foc si lasam sa se raceasca,apoi mixam cca 20 min.Separat mixam bananele si adaugam gelatina dupa ce a fost hidratata cu apa rece si topita la baie de abur.Amestecul de banane si gelatina il adaugam peste crema de ciocolata si omogenizam bine.

Asamblare:

Dupa ce s-a racit blatul il taiem in doua.Tapetam forma de tort cu folie alimentara,asezam primul blat si il siropam cu siropul de fragi.Visinele le taiem bucatele mai mici si presaram jumatete din visine peste blat,apoi turnam crema,peste crema restul de visine si deasupra blatul siropat.Lasam la frigider 3-4 ore,cat de mult posibil,asta daca nu suntem prea pofticiosi......Dupa ce s-a intarit scoatem din forma,asezam pe farfurie si ornam cu frisca,cacao si sirop de fragi.Cam asta-i povestea,cine vrea incearca,cine nu trece mai departe,pe mine atata m-a taiat capul sa fac cu niste banane prea coapte...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulet cu crema de banane si visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort cu alune de padure si fluturi

Postat de ancutsa

Desert tort cu alune de padure si fluturi

  Pentru blat: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, apoi apa şi uleiul. Se adaugă şi făina şi praful de copt,...

Citeste continuarea

Desert tort cu blat umed, ciocolata si piersici

Postat de oanapl

Desert tort cu blat umed, ciocolata si piersici

Pentru blat: Se pune ciocolata în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Se lasă...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 18.06.2014, 21:45
pune o portie si pt mine
la 18.06.2014, 21:49
asta faceai tu cand altii dormeau
la 18.06.2014, 21:50
ce de arome
la 18.06.2014, 21:53
Adina,daca n-a avut cine sa ma legene mi-am gasit de lucru...
la 18.06.2014, 21:54
Delicios!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking