Tortulete ciocolatoase - reteta nr.100

Postat de nadea68 in Torturi
30 Noi 2013 | 7309 vizualizari
Tortulete ciocolatoase - reteta nr.100

Cui ii place ciocolata il invit sa incerce aceste tortulete pline de ciocolata :). Am preparat tortulete pentru a sarbatori cu voi reteta mea nr. 100 si pentru mama mea care dupa un an si jumate a venit in vizita la mine in Italia.Deci le-am facut cu toata inima

Ingrediente

  • 150 g ciocolata neagra
  • 1 galbenus
  • 2 oua
  • 90 g zahar
  • 80 g unt
  • 20 g faina
  • 1 vanilie
  • zahar pudra
  • zmeura

Mod de preparare

Incepem cu ciocolata pe care o topim impreuna cu untul la bagnomaria.

Intr-un castron batem ouale si galbenusul cu zaharul.

Cand devin o crema adaugam ciocolata si amestecam.Ciocolata o lasam un pic sa se raciasca.

Adaugam si faina cu vanilia. Amestecam bine.Rezulta o crema ciocolatoasa.

Luam forme de briose, le ungem cu unt si presaram zahar, si le umplem cu crema de ciocolata 3/4.

Bagam la cuptor 10 minute la 160°.

Cand sunt gata la rasturnam pe platou sau direct pe farfurioare de desert.Le ornam cu zahar pudra si zmeura.

Se servesc calde.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulete ciocolatoase - reteta nr.100" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu cacao si crema de caise

Postat de rocsi_1612

Tort cu cacao si crema de caise

Blatul: Ouale (de la temperatura camerei) le separam. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si cand spuma nu se mai desprinde de vas incetam sa mai mixam....

Citeste continuarea

Tort cu bezea de nuca si cafea

Postat de timea

Tort cu bezea de nuca si cafea

Blat 1:  Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Cand albusurile sunt tari, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare. Apoi adaugam treptat mixand dupa fiecare: galbenusurile,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.11.2013, 14:56
Felicitari si la cat mai multe retete delicioase!
la 30.11.2013, 14:59
ce bine arata! Felicitari si spor la treaba....
la 30.11.2013, 14:59
Felicitari,la cat mai multe retete delicioase si ciocolatoase !
la 30.11.2013, 15:06
va multumesc din inima
la 30.11.2013, 15:08
La cat mai multe retete!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking