Ingrediente
- Pentru blat:
- 4 oua
- 100 g zahar
- 2 lingurite zahar vanilat
- 1 varf de cutit coaja de lamaie rasa
- 100 g faina
- 2 linguri amidon
- 1 lingurita praf de copt
- Pentru crema si decor
- 400 g coacaze rosii
- 2 linguri zahar pudra
- 200 g mascarpone
- 2 linguri zahar
- 1 lingura suc de lamaie
- 200 ml frisca
- 1 plic intaritor de frisca
Mod de preparare
Se incinge cuptorul la 200 grade. Se separa ouale; galbenusurile sa bat cu zaharul tos, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Separat batem albusurile si le asezam deasupra compozitiei de galbenusuri. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cele 2 linguri de amidon. Se inglobeaza totul cu atentie(eu am folosit o lingura de lemn). Asezam compozitia intr-o forma de tort(26 cm) tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se coace la cuptor cca. 25 min( sau pana trece testul scobitorii), pana se rumeneste.
Se scoate din cuptor cand este gata si lasam sa se raceasca.
Pentru crema: Coacazele se spala, se lasa sa se scurga si se desprind de pe codite folosind o furculita. Se paseaza un sfert din cantitatea si se paseaza prin sita. Se inglobeaza in pireul rezultat o lingura de zahar pudra.
Separat, se amesteca mascarpone cu zahar si suc de lamaie. Se bate frisca impreuna cu praful intaritor si se inglobeaza in crema mascarpone.
Din blatul mare de pandispan se decupeaza 6 blaturi mici si deasupra se asseaza crema, in forma de cupola.
Se toarna deasupra pireul de coacaze si se presara restul de coacaze( care la mine, nu au mai ramas atatea din cauza juniorilor!), si se preseaza putin.
Tortuletele se dau la frigider. Inainte de servire se pudreaza cu zahar.
Sursa: Secretele bucatariei
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulete motate de coacaze rosii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|