Tortulete motate de coacaze rosii

Postat de Maria68 in Torturi
1 Iul 2012 | 4285 vizualizari
Tortulete motate de  coacaze rosii

Fiind vremea caniculara afara ,eu cel putin sunt tot timpul in cautare de retete super delicioase, dar.... racoroase! Rasfoind intr-o zi o revista mai veche, mi-a placut tare mult o reteta care m-a atras si cucerit:X! Sincer, este un adevarat deliciu pe care vi-l recomand cu caldura!

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 1 varf de cutit coaja de lamaie rasa
  • 100 g faina
  • 2 linguri amidon
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema si decor
  • 400 g coacaze rosii
  • 2 linguri zahar pudra
  • 200 g mascarpone
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 200 ml frisca
  • 1 plic intaritor de frisca

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 200 grade. Se separa ouale; galbenusurile sa bat cu zaharul tos, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Separat batem albusurile si le asezam deasupra compozitiei de galbenusuri. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cele 2 linguri de amidon. Se inglobeaza totul cu atentie(eu am folosit o lingura de lemn). Asezam compozitia intr-o forma de tort(26 cm) tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se coace la cuptor cca. 25 min( sau pana trece testul scobitorii), pana se rumeneste.

Se scoate din cuptor cand este gata si lasam sa se raceasca.

Pentru crema: Coacazele se spala, se lasa sa se scurga si se desprind de pe codite folosind o furculita. Se paseaza un sfert din cantitatea si se paseaza prin sita. Se inglobeaza  in pireul rezultat o lingura de zahar pudra.

Separat, se amesteca mascarpone cu zahar si suc de lamaie. Se bate frisca impreuna cu praful intaritor si se inglobeaza in crema mascarpone.
Din blatul mare de pandispan se decupeaza 6 blaturi mici si deasupra se asseaza crema, in forma de cupola.

Se toarna deasupra pireul de coacaze si se presara restul de coacaze( care la mine, nu au mai ramas atatea din cauza juniorilor!), si se preseaza putin.

Tortuletele se dau la frigider. Inainte de servire se pudreaza cu zahar.

Sursa: Secretele bucatariei

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulete motate de coacaze rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tort cu jeleu de fructe de padure si crema mascarpone

Postat de mirela0911

Desert tort cu jeleu de fructe de padure si crema mascarpone

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu...

Citeste continuarea

Tort etajat cu zmeura si mascarpone

Postat de rhapsody

Tort etajat cu zmeura si mascarpone

Blat 1: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de  galbenusuri. 3. Mixeaza galbenusurile cu 60 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.07.2012, 12:40
Yammmiiiii...ce buneeee!
la 01.07.2012, 12:41
bun bun
la 01.07.2012, 13:24
la 01.07.2012, 16:59
Ce bune sunt!
la 01.07.2012, 22:40
oau, ce bunatate!o DELICIOSENIE

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking