Tortulete de orez cu inima de bacon si mazare

Postat de GretaRachita in Aperitive / Garnituri
18 Ian 2014 | 2546 vizualizari
Tortulete de orez cu inima de bacon si mazare

Sau nevoia mea de eleganta...Sunt zile in care am o nevoie enorma de eleganta. Nu ma intereseaza comoditatea, vreau doar sa ma simt eleganta, sa port o pereche de pantofi cu tocuri cat mai inalte, o rochita eleganta, simt nevoia sa ma machez, sa ies in locuri elegante, sa intalnesc persoane elegante, sa vorbesc in mod elegant. Sunt zile si momente in care am o mare pofta de eleganta. In seara aceasta vroiam sa asez in farfuria mea ceva elegant, dar in acelasi timp ceva bun, gustos. De aceea am ales aceste mici tortulete de orez.

Ingrediente

  • 200 g orez
  • 1 plic de sofran
  • 1/2 ceapa
  • 1/2 pahar de vin
  • 1 patratel de unt
  • 1 lingurita de ulei extravirgin de masline
  • 150 g mazare
  • 200 g bacon dulce taiat cubulete
  • 2 dovlecei micuti verzi
  • 100 g branza de tip provola (sau cascaval afumat)
  • parmezan

Mod de preparare

Inainte de toate am pregatit mazarea. Am prajit putin in tigaie baconul (fara a folosi ulei); am adaugat mazarea congelata si am lasat-o cateva minute cu baconul amestecand din cand in cand. Am adaugat un polonic de supa de legume si le-am lasat pe foc circa 10 minute, astfel incat sa devina moale dar nu prea fiarta. Am sarat si piperat. 

Am taiat dovlecelul verde in felii subtiri (cu partea larga a unei razatoare) si le-am copt pe gratar. Intr-o cratita cu maner lung am pus uleiul, putin unt si am calit putin ceapa tocata marunt (ceapa trebuie sa aibe o culoare usor galbuie, nu maronie. Se caleste la foc foarte incet). Am calit orezul, am adaugat vinul si l-am lasta sa se evapore. Am adugat din cand in cand supa de legume si am amestecat. Cand orezul era pe jumatate fiert am adaugat sofranul dizolvat in supa. Am oprit fierberea orezului cand bobul nu era inca foarte moale (al dente). Am adaugat putin unt, parmezan si am amestecat.

Am folosit forme in silicon, cele ce se folosesc si pentru muffins sau cupcakes. In fiecare forma am pus doua felii de dovlecel, in cruce, o lingura de risotto, mazare cu bacon, 2 cuburi de provola si am inchis tot cu orez. Deasupra am presarat putin parmezan. Le-am dat la cuptor preincalzit, ventilat, la 160 grade, circa 30 minute.

Le-am scos de la cuptor si din forme si...iata elegantele mele tortulete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulete de orez cu inima de bacon si mazare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv quiche cu branzeturi

Postat de simona72

Aperitiv quiche cu branzeturi

Pentru aluat: daca sunteti incepatori in ale bucatariei sau daca va grabiti, puteti sa faceti aluatul la un robot de bucatarie. Modul de preparare este unul foarte simplu si nu are cum sa nu va...

Citeste continuarea

Spanac cu oua si mozzarella, la cuptor

Postat de rocsi_1612

Spanac cu oua si mozzarella, la cuptor

Intr-o tigaie incinsa, punem baconul si il sotam 1 minut. Adaugam spanacul congelat, untul, usturoiul curatat si taiat pe jumatate. Il lasam pe foc 5-6 minute, focul sa fie potrivit, timp in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.01.2014, 21:45
Frumoasa prezentare
la 18.01.2014, 21:56
la 19.01.2014, 09:28
Multumesc Dia. Este buna si reteta
la 19.01.2014, 09:58
la 21.01.2014, 15:17
Bun o fi preparatul, dar mie mi-au ramas ochii la bucataria ta

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking