Traistute cu urda si marar

Postat de brie in Aperitive / Garnituri
3 Dec 2009 | 6377 vizualizari
Traistute cu urda si marar

Am vazut demult reteta la tv cu umplutura de carne, dar cum nu ma dau in vant dupa carne am incercat cu ciuperci, si apoi in varianta cu urda si sunt foarte gustoase.

Ingrediente

  • 250 ml lapte
  • 250 ml sifon/apa minerala
  • 2 oua
  • sare
  • 1-2  linguri ulei (de preferat de masline)
  • aprox. 250 g faina
  • 500 g urda
  • o legatura marar
  • 15-20 frunze ceapa verde
   

Mod de preparare

Se prepara din lapte,apa minerala,oua,un praf de sare si faina un aluat de clatite. Se incalzeste o tigaie si se trece la coacerea clatitelor. Spre sfarsit cand mai erau 3-4 clatite de copt am taiat 4-5 frunze de ceapa verde si cateva firisoare de marar si le-am daugat in compozitie si am copt ultimele clatite mai colorate :P.

Dupa ce terminam de copt clatitele se dau deoparte sa se racoreasca cateva minute.

Se taie marunt mararul si se adauga impreuna cu 1-2 linguri ulei peste urda, se amesteca pentru incoporare ingredientele, eventual se mai adauga un praf de sare.

Se trece la umplerea clatitelor cu urda si apoi se lega cu frunze de ceapa verde, o parte din clatite le-am rulat traditional dupa cum se vede in poze.

Va urez pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Traistute cu urda si marar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulada din pulpe dezosate

Postat de vio_dreams

Rulada din pulpe dezosate

Taiem pulpele si pieptul fasii. Condimentam cu sare, piper, boia si usturoi. Adaugam si granulele de gelatina si amestecam bine cu mainile ca sa se intrepatrunda aromele. Gelatina nu se...

Citeste continuarea

Aperitiv placinta dobrogeana

Postat de mirela0911

Aperitiv placinta dobrogeana

Se lasa foile la dezghetat la temperatura camerei. Untul se topeste pe foc mic si se lasa sa se raceasca. Intr-un bol se pune branza, iaurtul si oul. Se condimenteaza cu sare si piper dupa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.12.2009, 15:38
frumoasa prezentarea
la 03.12.2009, 15:39
multumesc
la 03.12.2009, 15:52
la 03.12.2009, 15:54
clatitele cu urda si marar sunt suuuuuuuuuuuuuuuuuuuper super bune, si poza ai facut-o fff frumos.
la 03.12.2009, 16:00
multumesc, sunt chiar incantata de cum au iesit

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking