Ingrediente
- faina (1/2 kg)sau mai mult
- oua (5)
- zahar (375 g)
- drojdie (40 g)
- lapte (1 pahar)
- rom (1 lingura)
- sare (1 virf de cutit)
- vanilie
- coaja de lamaie
- branza de vaci + 2-3 oua
Mod de preparare
Se dizolva drojdia in lapte, se amesteca cu faina si zaharul si se lasa sa creasca o ora. Cind aluatul este crescut, se adauga ouale unul cite unul, sarea, romul, vanilia si coaja de lamiie. Se amesteca totul si se framinta 10-15 minute, apoi se lasa din nou sa creasca 1/2 ora. Pe planseta cu faina se intinde o foaie din aluat de 1,5 cm, care se unge branza amestecata cu ou si putin zahar. Se infasoara foaia, formind un sul, care se taie in 8-10 bucati.care se aseaza intr-o forma rotunda de tort, unsa cu unt si tapetata cu faina. Se mai lasa sa creasca 1/2 ora, apoi se introduce in tava in cuptor, unde se tine 30-40 minute la foc potrivit. Se obtine o prajitura aspectoasa, ca un buchet de boboci de trandafiri. La citeva minute dupa ce s-a copt, se scoate din forma, cu grija, pentru ca "trandafirii" sa ramina uniti, si se aseaza pe platou.
Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|