Trandafiri cu dulceata si nuca

Postat de LALY in Prajituri
27 Sep 2010 | 5040 vizualizari
Trandafiri cu dulceata si nuca

Ingrediente

  • 4 oua
  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 250 gr zahar
  • 1 cubulet de drojdie
  • coaja de lamaie
  • esenta de rom
  • 1 borcan de dulceata (eu am pus de prune)
  • 200 gr nuca macinata
  • un praf de sare
  • 1 lingurita de scortisoara macinata
  • pentru uns:1 ou si 2 linguri de zahar

Mod de preparare

Preparam o maia din drojdie,1 lingura de zahar,100 ml lapte caldut si 1 lingura de faina,pe care o lasam apoi sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Separam ouale.Galbenusurile le frecam cu zaharul si praful de sare pana se albesc.Laptele incalzit (nu fierbinte) il punem peste galbenusuri si mestecam pana se topeste zaharul ramas.

Adaugam esenta de rom,coaja de lamaie,si faina.Mestecam pana aluatul devine elastic.Punem apoi uleiul caldut cate un pic pana se incorporeaza tot.Lasam aluatul langa o sursa de caldura pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura:amestecam dulceata cu nuca si scortisoara,pana devine o pasta omogena.

Cand aluatul si-a dublat volumul se taie o bucata din el,se intinde pe masa de lucru,se pune deasupra din amestecul de nuca si dulceata.Se fac rulouri care apoi se taie de aproximativ 6-7 cm.

Se tapeteaza o tava cu un pic de ulei,se pun cerculetele unul lanaga altul,la distanta de 3 cm,deoarece va mai creste,si se mai lasa la crescut 15-20 de minute.Se introduce apoi la cuptor,pana se rumeneste usor deasupra.Inainte de a scoate din cuptor trandafirii se ung cu un amestec din 1 ou si 2 linguri de zahar.Se mai da 5 minute la cuptor.

Se lasa sa se raceasca putin inainte de a-l scoate din tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri cu dulceata si nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu crema de ciocolata alba si fructe de padure

Postat de Valclaudia

Desert prajitura cu crema de ciocolata alba si fructe de padure

Incepem cu separarea albusurilor de galbenusuri. Peste albusuri, punem un praf de sare si batem spuma pana devine ferma. Galbenusurile le mixam cu zaharul, praful de copt, zaharul vanilat...

Citeste continuarea

Melci cu finetti,dulceata de trandafiri si nuca

Postat de Valclaudia

Melci cu finetti,dulceata de trandafiri si nuca

Laptele caldut se toarna peste drojdia zdrobita in prealabil si frecata cu un praf de sare si putin zahar tos. Adaugam 2 linguri de faina si lasam sa se umfle putin amestecul obtinut, in timp ce...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.09.2010, 13:47
la 27.09.2010, 14:12
ce apetisanti
la 27.09.2010, 14:29
Ce bine arata
la 27.09.2010, 16:27
imi place varianta cu dulceata si nuca. Eu il fac cu scortisoara si zahar. Trebuie incercat
la 27.09.2010, 16:43
vreau si eu un trandafiras

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking