Ingrediente
- Pentru 32 de buc. avem nevoie de :
- 400 g aluat foietaj,
- 2 cepe ,
- 2 mere,
- 50 g unt,
- marar proaspat,
- putina branza ( cascaval,telemea,mozzarella etc),
- 1 galbenus de ou pentru uns,
- sare
Mod de preparare
Taiem ceapa julienne si o calim pana se inmoaie in 50 g unt. Adaugam merele taiate cubulete nu foarte mici si le calim impreuna pentru cca 5 minute,pana se inmoaie si merele. Adaugam putina sare dupa gust. Branza (eu am folosit telemea) o pisam cu o furculita,adaugam marar tocat marunt si sare daca mai este nevoie.
Taiem aluatul foietaj in triunghiuri. Pe fiecare triunghi,in mijloc punem cate o lingurita din compozitia de mere si ceapa,peste presaram putina branza si asezam o crenguta de marar proaspat. Ungem marginile triunghiurilor cu galbenus de ou si asezam aperitivele intr-o tava pe hartie de copt. Dam tava la cuptor pentru cca 20 de minute,pana se rumenesc frumos.
Sunt delicioase atat calde cat si reci ! Pofta Buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Triunghiuri aperitiv cu mere si ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|