Triunghiuri cu marmelada

Postat de aziz in Prajituri
27 Ian 2011 | 8462 vizualizari
Triunghiuri cu marmelada

Ingrediente

  • 500-600 gr faina
  • 200 gr unt sau margarina
  • 100 gr zahar
  • 2 galbenusuri
  • un praf de copt
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 2 linguri iaur sau smantina acrisoara
  • 400 gr marmelada

Mod de preparare

mixam untul cu zaharul ,pina obt o crema, adaugam pe rind galbenusurile.praful de copt il stingem cu sucul de lamaie, si-l incorporam in crema plus cele 2 linguri de smaintina sau iaurt.la sfarsit se pune faina cite putin .aluatul obtinut va fi nelipicios si usor de intins.facem foaie si decupam cercuri cu un pahar punem cite jumatate lingurita cu marmelada,sau majiun de prune cu nuci sfarimate.apoi facem triunghiuri ca in fotografie.dam la cuptorul preincalzit 175 grade.nu trebuiesc rumenite; cind incep sa devina aurii colturile l-e scoatem pe un gratar si lasam la racorit ,apoi l-e ningem cu zahar pudra vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Triunghiuri cu marmelada" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Guguluf cu fructe de padure si gem de mure

Postat de simona72

Guguluf cu fructe de padure si gem de mure

Ouale intregi se bat spuma cu mixerul s-au la robotul de bucatarie cu un praf de sare. Dupa ce au devenit o spuma densa si galbuie, adaugam treptat zaharul, esenta de vanilie, uleiul in fir...

Citeste continuarea

Sufleu de branza cu ciocolata si mere caramelizate

Postat de simona72

Sufleu de branza cu ciocolata si mere caramelizate

Pentru sufleu: toate ingredientele se scot din frigider si se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se spumeaza cu zaharul pana se albesc si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2011, 20:17
ce frumos le-ai modelat
la 27.01.2011, 20:23
ce faine-s
la 27.01.2011, 20:26
fetele sint de neinchipuit se topesc in gura
la 27.01.2011, 20:29
ce frumoase sunt...
la 27.01.2011, 20:29
D-apoi tu gatesti una-ntruna

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking