Trufe fine de ciocolata

Postat de susu in Dulciuri
15 Oct 2012 | 5766 vizualizari
Trufe fine de ciocolata

niste bomboane minunate, nu foarte dulci si fine sursa: http://www.joyofbaking.com/

Ingrediente

  • 230 gr ciocolata neagra 70 % cacaoa
  • 1 cana si 1/2 frisca lichida (120 ml) la temperatura camerei
  • 2 linguri mari de cognac alexandrion
  • 2 linguri (28 gr) unt la temperatura camerei
  • cacaoa

Mod de preparare

Ciocolata se taie bucatele cat mai mici si se pune intr-un bol de sticla mai incapator. Se pune frisca impreuna cu untul taiat bucati intr-o oala de tefal pe foc foarte mic. Se amesteca bine in ea pana se topeste bine untul si ajunge la punctul de fierbere dar fara sa fierba apoi se varsa calda peste ciocolata si se lasa 1 minut pana incepe sa se topeasca ciocolata. Amesteci apoi sa omogenizezi iar daca nu s-a topit de tot se mai poate baga la cuptorul cu microunde pentru cateva secunde 20-30. Se pune cognacul si se amesteca bine crema. Se acopera cu folie alimentara si se lasa pana a doua zi cand se fac bilute in maini si se dau prin cacaoa. Se tin la frigider pana la servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trufe fine de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fursecuri marocane cu migdale

Postat de Corina33

Fursecuri marocane cu migdale

Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga coaja de lamaie, faina de migdale si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si sarea. Se framanta sau se amesteca cu o lingura de lemn. Cu mainile...

Citeste continuarea

Prajitura rasturnata cu portocale

Postat de panacris

Prajitura rasturnata cu portocale

Portocalele spălate foarte bine cu apă fierbinte și oțet, se taie felii subțiri. Acestea se așează într-o tavă termorezistentă, se presară cele 100 g de zahăr tos pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.10.2012, 21:46
prima servita
la 15.10.2012, 21:52
sa vad eu cine refuza ca de s-o gasi careva,vreau si portia lui
la 15.10.2012, 21:59
Delicioase
la 15.10.2012, 22:12
le aodr
la 15.10.2012, 22:22

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking