Trunchi de copac x 2 (alb & negru)

Postat de corina241 in Prajituri
29 Noi 2010 | 10159 vizualizari
Trunchi de copac  x 2 (alb & negru)

Va povestesc pe scurt cum au luat nastere 2 trunchiuri de copac,unul negru si tomnatic,altul alb,nins plin de frisca;) Saptamana trecuta,doamna educatoare a vrut sa ma felicite ca optez pentru dulciurile facute in casa(fetitele mele,fata de ceilalti copii din gradi au la pachetel,sectiunea ''dulciurica'' prajiturele diverse facute de mine).Apoi,dupa complimentele mascate;)doamna a avut si o rugaminte: sambata se tineau cercurile pedagogice in gradinita unde merg fetitele mele si daca tot ma pricep;) as putea sa le ofer un mic deliciu culinar;).Totul nu s-a terminat aici;)cum sa fac prajiturica doar pentru una dintre doamne,daca tot ma apuc...sa fac 2 TAVI,DIFERITE:(( daca s-ar putea....Si uite asa m-am trezit vineri dupa amiaza in bucatarie pregatind cele 2 rulade;)!!!!

Ingrediente

  • Trunchiul de copac negru :
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 200 g faina
  • crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 30 g amidon
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • Decor:
  • nuca macinata
  • 200 ml frisca lichida
  • 250 g ciocolata menaj
  • 50 g unt
  • Trunchiul de copac alb,nins cu frisca
  • 4 oua
  • 150g zahar
  • 200 g faina
  • Crema de ciocolata:
  • 200 ml fisca lichida
  • 250 g ciocolata menaj
  • 50 g unt
  • esenta de rom
  • Decor:
  • 250 ml frisca lichida

Mod de preparare

Trunchiul se copac cu crema de vanilie invelit in ciocolata si nuca pisata:

Blatul:

Separam albusurile pe care le batem spuma.

Zaharul il turnam peste albusuri si mixam pana se topesc toate cristalele.

Galbenusurile le punem peste bezeaua obtinuta mestecand usor cu o lingura de lemn,apoi faina in ploaie.

Pregatim tava aragazului tapetata cu hartie de copt si dam compozitia la cuptor pentru 30 minute.Scoatem pandispanul,pudram cu zahar si rulam.

Intre timp pregatim crema de vanilie:

Intr-o craticioara se pun zaharul,laptele si esenta  la fiert.

Galbenusurile le frecam cu amidonul.

Cand laptele a fiert se ia de pe foc si se adauga cate o lingura ,incet ,incet peste galbenusuri amestecand bine dupa fiecare lingura(10-12 linguri),iar restul de lapte se adauga si el in fir subtire amestecand continuu in galbenusuri.

Punem amestecul de galbenusuri si lapte inapoi in craticioara si-l dam pe foc amestecand pana ce devine ca o maoineza.La sfarsit punem si zaharul vanilat.

Luam foaia de pandispan,o desfacem si punem crema de vanilie,dupa care rulam la loc si dam la frigider pana cand pregatim glazura:

Frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta in bucati si untul le fierbem la bain marine pana se topeste ciocolata amestecand continuu.Crema obtinuta o dam jos de pe foc ,iar atunci cand s-a racit adaugam esenta de rom.

Scoatem rulada,o taiem pe diagonala(vezi foto) si decoram trunchiul de copac cu glazura,facem striatiile cu ajutorul unei furculite si presaram nuca macinata.

Trunchiul de copac cu crema de ciocolata si nins cu frisca:

Blatul se face la fel ca si cel de mai sus,si-l umplem cu crema de ciocolata:

Frisca lichida se pune intr-o craticioara la foc mic impreuna cu ciocolata topita usor in cuptorul cu microunde.Cand a inceput sa se lege crema adaugam si untul mestecand in continuare pentru a nu se prinde de vas.

Decoram cu frisca lichida,batuta bine si presaram ciocolata rasa pe razatoarea cu gauri mici.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Trunchi de copac x 2 (alb & negru)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta cu mere si mascarpone

Postat de oanapl

Tarta cu mere si mascarpone

Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea, pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi...

Citeste continuarea

Prajitura cu bilute de branza si visine

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu bilute de branza si visine

Incepem cu visinele. Le spalam, le scoatem samburii si le punem intr-o sita sa se scurga. Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le batem spuma impreuna cu zaharul, pana se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2010, 22:28
corinuta...si la gradi ti se recunosc meritele
la 29.11.2010, 22:34
ce sa fac rocsi,ma conformez
la 29.11.2010, 22:53
frumoase si bune iar gestul deosebit
la 29.11.2010, 22:59
Suuuuuuper!!!!!o astfel de prajitura de regula cumpar in fiecare an de Craciun de la o celebra cofetarie frantuzeasca si se numeste buturuga...chiar anul trecut am facut si eu sa vad si mi-a iesit chiar bine
la 29.11.2010, 23:09
Diasaru' mana!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking