Turta cu carne si ciuperci

Postat de lili2010 in Pui
3 Apr 2011 | 4480 vizualizari
Turta cu carne si ciuperci

Ingrediente

  • 300 g piept de pui
  • 250 g ciuperci
  • 2 cepe(eu am folosit praz...sa-i dau culoare )
  • un catel de usturoi
  • ardei gras(rosu si galben-tot pentru culoare)
  • 2 oua+un galbenus de ou
  • 2 foi de aluat de foietaj
  • 200 ml smantana lichida
  • 60 g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • masline(optional)
  • sare,piper
  • patrunjel

Mod de preparare

 
Taiati pieptul de pui in bucati mici.Curatati ciupercile si tocati-le felii.Curatati si tocati julien ceapa,usturoiul marunt.

Incalziti jumatate din cantitatea de unt impreuna cu uleiul intr-o tigaie/wok si caliti ceapa,usturoiul si ciupercile timp de 10 minute.Adaugati si restul de unt si adaugati pieptul de pui.Lasati pe foc inca 5 minute,asezonati cu sare si piper.

Incalziti cuptorul.Amestecati ouale cu smantana,sare ,piper si patrunjelul tocat marunt.

Ungeti o forma de tarta cu unt(sau folositi hartie de copt) si asezati una din cele doua foi de aluat.Adaugati compozitia de legume cu carne,peste care ouale cu smantana.Acoperiti totul cu a doua foaie de aluat avand grija ca marginile sa se sudeze bine.

Bateti galbenusul ramas cu o lingura de apa si ungeti suprafata turtei.

Realizati in mijlocul turtei un orificiu in care veti pune un mic tub din folie de aluminiu...pentru ca vaporii produsi in timpul coacerii sa se degaje.

Coaceti in cuptor timp de 45 minute .

Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta cu carne si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pulpe de Pui la Cuptor in Vin Rosu (Reteta Video)

Postat de Ina75

Pulpe de Pui la Cuptor in Vin Rosu (Reteta Video)

Tocam marunt usturoiul. Taiem ceapa solzisori. Taiem rosiile in felii. Incalzim cuptorul. Pregatim o tava pentru cuptor in care punem uleiul.Adaugam ceapa si feliile de rosie....

Citeste continuarea

Fasole pastai cu ciuperci si aripi de pui la cuptor

Postat de gurita_ta2005

Fasole pastai cu ciuperci si aripi de pui la cuptor

Fasolea pastai se curata la capete si se rupe in bucati mai mici si se pun intr-un castron cu apa rece.Se clatesc bine si se pun la fiert 20 minute. Ceapa se toaca marunt,se pune la calit in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.04.2011, 21:01
la 03.04.2011, 21:05
foarte faina idee
la 03.04.2011, 21:34
grozavaaaaaa
la 03.04.2011, 21:36
super
la 03.04.2011, 21:42

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking