Turta dulce crescuta

Postat de Sabina in Prajituri
27 Mai 2009 | 8509 vizualizari
Turta dulce crescuta

Ingrediente

  •  
    • 375 grame de faina alba
    • 250 grame de zahar
    • 100 grame miere
    • 5 oua mari
    • o ceasca de ulei (aproximativ 150 ml)
    • o lingurita rasa cu praf de copt
    • 100 grame nuci/migdale
    • o lingura scortisoara (praf)
    • un varf de cutit de cuisoare (praf)
    • coaja de la o lamaie
    • 30 ml suc de lamaie
    • esenta de vanilie
    • bombonele pentru decor
    • praf de sare

Mod de preparare

Caramelizam trei linguri de zahar, peste care adaugam o ceasca de apa, asteaptam pana se topeste zaharul caramel si lasam deoparte la racit. Cele 5 galbenusuri de ou se bat cu zaharul pana acesta se topeste, treptat si uleiul, apoi se adauga mierea, siropul de zahar ars, faina in care am adaugat praful de copt, mucile/migdalele, scortisoara si praful de cuisoare, coaja si sucul de lamaie, esentele si bineinteles un praf de sare. Batem albusurile spuma, apoi amestecam usor cu aluatul, amestecand de jos in sus cu o lingura/paleta de lemn.

Tapetam cu hartie de copt o tava si turnam aluatul, in asa fel incat tava sa ramana goala pe jumatate. Decoram cu bombonele colorate si dam turta dulce la cuptor pentru vreo 40-45 minute. Dupa ce se raceste taiem in diferite forme.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce crescuta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura Alba ca zapada

Postat de Creatsa

Prajitura Alba ca zapada

Foi: Am mixat ouale cu un praf de sare,zaharul ,zaharul vanilat si coaja de lamaie pana au devenit cremoase.(2-3 minute) Am turnat uleiul in fir subtire amestecand bine cu un tel ....

Citeste continuarea

Prajitura cu nuca si glazura din galbenus

Postat de Lia1

Prajitura cu nuca si glazura din galbenus

1.Untul il scoti din timp de la frigider ca sa se inmoaie. 2.Pui hartie de copt in tava in care vei coace blatul. 3.Miezurile de nuca le cureti cu grija de cojile care obligatoriu scapa,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 27.05.2009, 16:11
Arata bine si trebuie sa fie si delicioasa
la 28.05.2009, 01:12
Hi,hi, aia doi sunt bucatarasi,nu ?
la 28.05.2009, 09:03
Super!Nici prea greu de facut!

Si platoul arata bine!
la 28.05.2009, 09:58
danygospodina, da ei sunt bucatarasii care ma ajuta mereu la bucatarie ei fac galerie de pe margine
la 28.05.2009, 09:58
iahim, multumesc!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking