Ingrediente
- 2 cups de faina
- 2/3 cups apa
- 1 lingura de sare
Mod de preparare
Se cerne faina intr-un bol si se face o gaura in mijloc. Se dizolva sarea in apa si se adauga la faina.Se amesteca pana se formeaza un aluat.
Se pune intr-o punga Ziploc si se sare pe ea de 100 de ori...nu ma intrebati de ce dar fiind un lucru japonez precis ca are o explicatie.
Se acopera cu un stergar umed si se lasa sa se odihneasca 2 ore,de parca el ar fi sarit:))
Se intinde o foaie de 3mm pe o sufrafata de lucru pe care s-a presarat faina si se impatureste in trei,astfel incat daca te uiti la aluat sa vezi litera S (daca n-am explicat bine va rog sa va uitati la versiunea in engleza,mi se pare ca acolo m-am descurcat mai bine).
Se taie fasii de 3 mm si se despart ca sa nu se lipeasca. Tot timpul sa fie faina destula pe suprafata de lucru.
Cum se gateste:
Se pune apa la fiert. Cand incepe sa fiarba se adauga udonul 25-30 de minute si se adauga niste apa rece de fiecare data cand incepe sa fiarba.
Se scurg si se clatesc cu apa rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Udon" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|