Udon picanți cu carne de crab, mentă și lămâie

Postat de Satisfyyourcravings in Paste
20 Ian 2013 | 3546 vizualizari
Udon picanți cu carne de crab, mentă și lămâie

Un preparat foarte parfumat, cu influențe asiatice ce încântă papilele gustative!

Ingrediente

  • 180 grame tăiței japonezi Udon
  • 1 kg clești de crab proaspeți
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 2 linguri coajă de lămâie
  • 3 crenguțe de mentă proaspătă fără tulpină
  • 1 ardei roșu picant, fără semințe și tăiat rondele
  • 1 ceapă roșie mică tocată mărunt
  • 3 căței de usturoi tocați
  • puțin piper proaspăt măcinat

Mod de preparare

Cleștii de crab se fierb timp de 20 de minute, apoi se scot și se lasă la răcit. Se spag cu un clește special sau prin lovituri ferme de cuțit și se îndepărtează carnea.

Se fierb tăițeii în apă cu sare pentru 10 minute. Se scurg, păstrând apa în care au fiert.

Într-un wok se încălzește 1 lingură de ulei de măsline și se adaugă ceapa. Se gătește până când se înmoaie, apoi se adaugă usturoiul și jumătate din cantitatea de ardei iute. Se gătesc la foc mediu pentru 1 minut, adăugând 1 lingură de suc de lămâie și piperul. 

Se adaugă 3 linguri din cantitatea de apă în care au fiert tăițeii și se gătesc legumele până se evaporă toată apa. 

Se adaugă tăițeii  și jumătate din cantitatea de apă rămasă. Se gătesc până se evaporă  tot lichidul. 

Se adaugă uleiul rămas, sucul de lămâie, 1 lingură de coajă de lămâie, carnea de crab, jumătate din cantitatea de mentă și ardeiul iute rămas. Se amestecă până când tăițeii sunt acoperiți complet. 

Se porționează și se adaugă deasupra coajă de lămâie rămasă și mentă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Udon picanți cu carne de crab, mentă și lămâie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Paste cu pesto si fructe de mare

Postat de oanapl

Paste cu pesto si fructe de mare

Încingi uleiul și adaugi fructele de mare și le călești câteva minute. Între timp, pui o oală cu apă și puțină sare la fiert. Când apa clocotește adaugi pastele...

Citeste continuarea

Lasagna cu ton si sardine

Postat de cristeena20

Lasagna cu ton si sardine

- Daca nu avem sos bechamel gata cumparat putem face din 50 gr faina  amestecata cu 50 grame unt pe foc si adaugam 500 ml lapte. (sa iasa 500 ml sos). Adaugam sare, piper alb si razuim putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.01.2013, 01:21
la 20.01.2013, 06:02
Am mai spus, undon n-am mâncat, dar nu m-aş da înapoi de la a încerca, indiferent că-s în supă ori în forma prezentată în reţeta de faţă. Foarte bine arată.
la 20.01.2013, 10:02
Mmmm,ce-mi place!!
la 20.01.2013, 10:47
O combinatie incantatoare!
la 20.01.2013, 11:32

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking