Ingrediente
- Pentru chec
- 200 gr ciocolata amaruie
- 200 gr unt, taiat cubulete
- 125 ml cafea gata preparata
- 170 gr faina
- ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita praf de copt
- 150 gr zahar alb pudra
- 150 gr zahar brun pudra
- 25 gr pudra de cacao
- 3 oua
- 75 ml rom
- Pentru crema si décor
- 100 gr ciocolata amaruie
- 100 gr cocolata cu lapte
- 300 ml smantana
- 2 linguri zahar brun
- ciocolata rasa, pentru décor
Mod de preparare
Incalzeste cuptorul la 160ᵒC.Unge cu unt si tapeteaza cu faina o tava rotunda de 23 cm.
Pentru chec, topeste ciocolata cu untul si cafeaua la bain-marie.Intr-un vas, amesteca faina cu bicarbonatul, praful de copt, zaharul alb si brun si pudra de cacao.Intr-un alt vas, bate ouale , apoi amesteca-le cu rom.
Adauga ciocolata topita si ouale batute la amestecul cu faina, amestecand pana se obtine o compozitie omogena, usor lichida.Toarna compozitia in tava si coace-o 1h 20 minute-1h 30 minute, pana la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Lasa checul sa se raceasca complet, apoi taie-l in 3, pe orizonatala.
Pentru crema, topeste ciocolata cu smantana si zaharul la bain-marie.Unge fiecare blat de chec cu putina crema si lipeste-le impreuna.Toarna restul cremei peste intreg tortul, lasand-o sa curga pe margini, apoi cu un cutit, intinde crema peste tot tortul.Decoreaza tortul cu ciocolata rasa apoi serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ultimate chocolate cake" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (5)
|