Ursulet din chiftelute

Postat de Patricia_Iordache_79 in Aperitive / Garnituri
6 Iul 2013 | 3687 vizualizari
Ursulet din chiftelute

Am avut o comanda de chiftelute pentru un bufet suedez...Si ce m-am gandit? Hai sa le asez cat de cat intr-o forma mai "neobisnuita" ca sa nu fie aranjarea clasica pe platouri. M-am jucat putin cu chiftelutele si iata ce a iesit ;)

Ingrediente

  • pentru chiftelute:
  • 500 gr. pupla de porc tocata;
  • 1 ceapa;
  • 8 catei de usturoi, mici;
  • 1 ou;
  • sare;
  • piper;
  • 2 linguri rase cu pesmet;
  • ulei (pentru prajit);
  • pentru "ursulet":
  • 2 portocale (pentru corpul ursuletului);
  • bete pentru frigarui;
  • scobitori;
  • folie de aluminiu;
  • cateva masline (pentru gura ursuletului);
  • cateva bulete de cascaval ( pentru ochii, nasul, piciorusele si codita ursuletului)

Mod de preparare

Cum preparam chiftelutele:

Punem intr-un bol incapator carnea tocata, sarea, piperul, ceapa si usturoiul  - tocate foarte marunt - apoi adaugam oul. Amestecam totul foarte bine, punem si pesmetul si vom obtine compozitia pentru chiftelute.

Pregatim un vas cu apa rece, o tava si incepem sa formam chiftelutele astfe: Cu ajutorul unei lingurite luam o cantitate - cat o nuca - de compozitie, udam mainile cu apa, si formam o mingiuta pe care o aseam pe tava.

Procedam astfel pana se termina compozitia.

Punem intr-o tigaie uleiul, lasam sa se incinga si apoi punem chiftelutele si le lasam sa se rumeneasca pe toate partile, miscand din cand in cand tigaia, inainte si inapoi astfel incat chiftelutele sa se gateasca uniform.

Le scoatem pe servetel absorbant si le lasam la racit.

Cum montam "ursuletul":

Invelim cele 2 portocale in folie de aluminiu.

Le punem una peste alta si le fixam cu ajutorul unui bat pentru frigarui, introducand batul de sus in jos, prin mijlocul portocalelor pana ce acestea se unesc una cu cealalta.

Rupem in jumatate doua bete pentru frigarui si le infigem in portocale astfel incat sa obtinem urechile ursuletului. Punem pe acestea, 2 sau 3 chiftelute (depinde cat de mari vrem sa avem urechile).

In capatul fiecarei scobitori punem cate o chifteluta si alcatuim corpul introducand din loc in loc chiftelute astfel incat sa acoperim cat mai bine toata suprafata portocalelor.

Tot cu ajutorul unor bete pentru frigarui, rupte in jumatate, formam piciorusele. Pe acestea punem cateva bulete de cascaval (reteta o gasiti aici: http://www.bucataras.ro/retete/bulete-de-cascaval-43315.html).

Pentru a obtine nasul si ochisorii folosim tot bulete de cascaval.

Pentru gura ursuletului am folosit cateva masline fixate tot cu ajutorul catorva scobitori.

Punem totul la frigider si aducem pe masa inainte de a fi servite.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ursulet din chiftelute" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Clatite cu branza, brocoli si bacon

Postat de xana

Clatite cu branza, brocoli si bacon

Pentru clatite, amestecam bine oul cu laptele si uleiul. Adaugam faina, sare si praful de copt si omogenizam. Intr-o tigaie, punem ingredientele umpluturii inafara de branza si lasam la calit...

Citeste continuarea

Aperitiv saratele cu chimen si parmezan

Postat de AlexTeacher

Aperitiv saratele cu chimen si parmezan

Pune aluatul de foietaj pe un tocator cu putina faina si taie fasii din acesta, in functie de cat de lungi doresti saratelele; Rasuceste-le si asaza-le pe fiecare in parte intr-o tava cu hartie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2013, 09:18
Hihi ce dragalas este si bun!!
la 06.07.2013, 09:18
la 06.07.2013, 09:26
Super ideea
la 06.07.2013, 09:36
ce dadutz!
la 06.07.2013, 09:38
super prezentarea!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking