Vacuta Orezuta

Postat de epurasha2bb in Mancare copii
23 Feb 2010 | 4321 vizualizari
Vacuta Orezuta

Ingrediente

  • o canuta de orez alb
  • , 1 cubulet unt ,
  • 1 morcovas mic si dulce,
  • 1/2 ardei rosu gras, 
  • o treime de gutuie mica coapta,
  •  1 ceapa mica,
  • 2 linguri pasta de tomate ,
  • 1 lingura amestec rosii uscate si busuioc(optional)
  • 2 capere,
  •  2 linguri ulei,
  • 2 perje,
  • 2 rondele polonez.

Mod de preparare

Se spala bine orezul in 3 ape, apoi se fierbe  in apa cu putina sare si spre sfarsit se adauga si cubuletul de unt , se acopera si se mai lasa sa fiarba 5 minute, amestecand din cand in cand.Se curata morcovul de coaja sis e da pe razatoarea mica.Se curata s igutuia si ceapa si la fel se dau pe razatoarea mica.

Se incing 2 linguri ulei, se adauga razatura de gutuie, ceapa si morcov si jumatate de ardei rosu tocat marunt.Se lasa sa se caleasca putin si se adauga si pasta de tomate.Apoi se amesteca si se mai adauga cate putina apa in care fierbe orezul.E gata cand isi schimba culoare si devine putin maroniu.Este un sos delicios, dulceag, pe placul copiiilor.Merge perfect cu orezul pufos alb cu gust de  unt.

Se formeaza o vacuta din orezul alb si se orneaza cu bucatele de prune uscate putin inmuiate in apa  si fara samburi.Daca nu va plac puteti folosi masline negre.Acestea vor fi petele de pe vacuta.Botul si ugerul se fac din 2 rondele de carnat polonez care se gaureste cu o scobitoare pentru a reprezenta narile si se orneaza cu o feliuta subtire de pruna uscata/maslina neagra drept gurita.Din capere facem ochisorii si genele din firicele de marar.Cornitele se fac tot din bucatele de polonez .Asezati cu lingura sos dulce drept movilita pe care sta vacuta si puneti mici smocuri de marar verde drept ierbita.Dintr-o feliuta de morcov faceti o curelusa si o talanga la gatul vacutei.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Vacuta Orezuta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gogosi glazurate cu ciocolata

Postat de CameliaComan

Gogosi glazurate cu ciocolata

Pregatite aluat: Intr-o craticioara punem la incalzit laptele. Adaugam si untul. Amestecam usor pana se topeste untul in laptele cald. Cernem faina intr-un bol. Adaugam drojdia, zaharul si...

Citeste continuarea

Reteta de tarta cu branza si oua de prepelita

Postat de oanapl

Reteta de tarta cu branza si oua de prepelita

Acesta este modul de preparare pentru Reteta de tarta cu branza si oua de prepelita: Pentru aluat, se amestecă toată făina cu untul și sarea până se obține un aluat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2010, 13:12
Felicitari,arata tare fain.
la 23.02.2010, 13:26
multumesc SilviOara
la 23.02.2010, 14:35
Cat de draguta poate fi Felicitari, e minunata!!!
la 23.02.2010, 14:39
foarte draguta vacuta....pot spune ca e miss....
la 23.02.2010, 15:01
extraordinar, minunat

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking