Vacuta Orezuta

Postat de epurasha2bb in Mancare copii
23 Feb 2010 | 4339 vizualizari
Vacuta Orezuta

Ingrediente

  • o canuta de orez alb
  • , 1 cubulet unt ,
  • 1 morcovas mic si dulce,
  • 1/2 ardei rosu gras, 
  • o treime de gutuie mica coapta,
  •  1 ceapa mica,
  • 2 linguri pasta de tomate ,
  • 1 lingura amestec rosii uscate si busuioc(optional)
  • 2 capere,
  •  2 linguri ulei,
  • 2 perje,
  • 2 rondele polonez.

Mod de preparare

Se spala bine orezul in 3 ape, apoi se fierbe  in apa cu putina sare si spre sfarsit se adauga si cubuletul de unt , se acopera si se mai lasa sa fiarba 5 minute, amestecand din cand in cand.Se curata morcovul de coaja sis e da pe razatoarea mica.Se curata s igutuia si ceapa si la fel se dau pe razatoarea mica.

Se incing 2 linguri ulei, se adauga razatura de gutuie, ceapa si morcov si jumatate de ardei rosu tocat marunt.Se lasa sa se caleasca putin si se adauga si pasta de tomate.Apoi se amesteca si se mai adauga cate putina apa in care fierbe orezul.E gata cand isi schimba culoare si devine putin maroniu.Este un sos delicios, dulceag, pe placul copiiilor.Merge perfect cu orezul pufos alb cu gust de  unt.

Se formeaza o vacuta din orezul alb si se orneaza cu bucatele de prune uscate putin inmuiate in apa  si fara samburi.Daca nu va plac puteti folosi masline negre.Acestea vor fi petele de pe vacuta.Botul si ugerul se fac din 2 rondele de carnat polonez care se gaureste cu o scobitoare pentru a reprezenta narile si se orneaza cu o feliuta subtire de pruna uscata/maslina neagra drept gurita.Din capere facem ochisorii si genele din firicele de marar.Cornitele se fac tot din bucatele de polonez .Asezati cu lingura sos dulce drept movilita pe care sta vacuta si puneti mici smocuri de marar verde drept ierbita.Dintr-o feliuta de morcov faceti o curelusa si o talanga la gatul vacutei.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Vacuta Orezuta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mini-clatite cu cereale pentru bebelusi

Postat de momo121

Mini-clatite cu cereale pentru bebelusi

Intr-un bol punem cerealele, zaharul, praful de copt si sarea, amestecam putin, adaugam ouale si esenta de vanilie, omogenizam, apoi turnam laptele in fir subtire si la final punem si faina...

Citeste continuarea

Sticksuri din piept de pui si chipsuri din cartofi

Postat de Constelatialeu

Sticksuri din piept de pui si chipsuri din cartofi

Mai intai am  pregatit sticksurile, fileul de pui l-am taiat betisoare subtiri si am presarat putina sare peste ele, oul l-am batut bine , apoi am maruntit fulgii de porumb. Am tavalit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2010, 13:12
Felicitari,arata tare fain.
la 23.02.2010, 13:26
multumesc SilviOara
la 23.02.2010, 14:35
Cat de draguta poate fi Felicitari, e minunata!!!
la 23.02.2010, 14:39
foarte draguta vacuta....pot spune ca e miss....
la 23.02.2010, 15:01
extraordinar, minunat

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking