Vanillekipferl – fursecuri cu vanilie

Postat de Julie in Prajituri
20 Dec 2012 | 16004 vizualizari
Vanillekipferl – fursecuri cu vanilie

Vanillekipferl – fursecuri cu vanilie, in forma de semiluna, dupa o reteta clasica nemteasca. Sunt foarte fragede si aromate si se pregatesc in Germania si Austria in preajma Craciunului. Un Craciun la Viena fara Vanillekipferl este de neconceput!

Ingrediente

  • 100 g migdale macinate fin,
  • 200 g faina,
  • 80 g zahar pudra,
  • esenta de vanilie sau cateva seminte de pastaie de vanilie,
  • 175 g unt,
  • 2 galbenusuri de ou,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • zahar pudra si zahar vanilat pentru decor.

Mod de preparare

Se amesteca repede untul rece cu zaharul pudra, galbenusurile de ou si esenta, apoi se adauga faina amestecata cu migdale si praf de copt. Aluatul obtinut se modeleaza in mai multe role subtiri (cam de un deget) si lungi, care se lasa la frigider, acoperite cu folie alimentara, pentru o ora.
Rolele de aluat, bine racite, se taie cu un cutit in bucati mai mici si se pun in tava tapetata cu hartie de copt, modelandu-le in forma de semilune.
Se incinge cuptorul la 200 de grade si se coc fursecurile timp de 10-15 minute sau pana cand se rumenesc usor la suprafata.

Cat sunt inca fierbinti, se trec prin zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vanillekipferl – fursecuri cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu ciocolata si banane

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu ciocolata si banane

Am folosit o tava cu dimensiunile de 28/20 cm tapetata cu hartie de copt. In bolul robotului am pus faina cernuta, zaharul, cacaua, praful de copt, ciocolata maruntita, sarea si zaharul...

Citeste continuarea

Desert Pavlova (dansand in ploaie)

Postat de Constelatialeu

Desert Pavlova (dansand in ploaie)

Bezea : Mixam albusurile la temperatura camerei cu un praf de sare, pana obtinem o spuma tare, amestecam zaharul cu amidonul si adaugam cate o lingura peste spuma de albusuri, continuam sa mixam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.12.2012, 17:35
la 20.12.2012, 17:44
fursecuri cu migdale .......favoritele mele
la 20.12.2012, 18:00
Ce minunatie!
la 20.12.2012, 18:27
buneeeee
la 20.12.2012, 18:29

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking