Ingrediente
- o varza mare
- 500 gr carne tocata
- o ceasca mare orez (aproximativ 300 gr)
- cimbru (o lingura, tocat)
- 3 linguri pasta tomate
- sare
- piper
- 2 cepe
- ulei
Mod de preparare
Varza se toaca (depinde cum o preferati) si se freaca cu putina sare.
Se pune intr-un vas impreuna cu 200 ml apa si se fierbe aproximativ 15 minute amestecand, pana ce se inmoaie bine.
Ceapa tocata se caleste, se adauga carnea, pasta de tomate, sare si piper. Se calesc 10 minute.
Orezul se spala bine si se fierbe 10 minute in aproximativ 200 ml apa (pana se umfla si absoarbe apa. Se adauga cimbrul.
Cele trei compozitii se amesteca ; se potriveste gustul de sare si piper si se toarna intr-un vas termorezistent (yena, tuci, vas de lut, tajine) uns cu unt.
Se introduce in cuptorul preincalzit pentru o ora si jumatate.
Se serveste cu mamaligutza sau paine, cu ardei iute si smantana.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (48)
|