Ingrediente
- 1 kg de varza acra taiata fideluta
- 500 g de carne macinata de porc si vita amestecat
- o ceasca de orez
- piper
- o lingurita de pasta de boia dulce
- o lingurita de oregano uscat
- citeva fire de cimbru proaspat
- 1/2 lingurita de praf de chimion
- 250 ml de lapte
- o ceapa
- 3-4 linguri de ulei
- smantana dupa gust, la servit.
Mod de preparare
Am calit varza cam jumatate de ora la foc mic. Am condimentat-o cu praf de chimion. In paralel am curatat ceapa si am taiat-o solzisori. Am calit-o, am adaugat carnea macinata, am condimentat-o cu piper, pasta de boia, cimbru, oregano si am lasat totul pe foc pana carnea si-a schimbat culoarea si a devenit zgrunturoasa. Intr-un alt vas am pus orezul la fiert, la o cana de orez 3 cani de apa , si am fiert pana s-a consumat toata apa, atunci si orezul e moale.
Am uns o tava cu ulei, si am cladit budinca de varza alternand straturile de varza, orez ,carne. Ultimul strat a fost de varza. Am turnat peste 250 d e ml de lapte, cat sa acopere bine, si am dat la cuptor pentru 35-40 de minute, pana tot laptele s-a absorbit.
La servit se poate pune smantina, dar e buna si fara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|