Ingrediente
- 1 varza murata,de marime medie
- 0,5 kg carne tocata de porc
- 1 ceasca de orez
- 1 ceapa mare,taiata cubulete
- marar si cimbru uscat
- smantana
- sare si piper negru proaspat macinat
Mod de preparare
Ceapa se caleste intr-o lingura de ulei,apoi adaugam carnea tocata si putina sare.
Se spala,curata si desareaza (daca e nevoie) varza si se taie in fasii subtiri (sa recunoastem ca ale mele sunt cam grosolane,dar cum era prima oara sunt scuzata). Varza se pune la calit si adaugam o ceasca de apa fierbinte peste.
Fierbem putin orezul in apa sarata sau il "inflorim"dupa cum spune Radu Anton Roman.
Amestecam carnea,orezul "inflorit",condimentele si niste smantana.
Ungem oala -eu am folosit una de fonta - cu un strat de smantana apoi adaugam pe rand varza calita +smantana+amestec orez si tot asa ,terminand cu un strat de varza si smantana.
Se da oala la cuptor si se coace cam o jumatate de ora. Eu nu prea am mai asteptat sa se raceasca si sa se aseze straturile,de unde atata rabdare.
Se serveste cu o lingura de smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|