Varza a la Cluj

Postat de Raluca in Mancaruri cu carne
3 Mai 2009 | 12836 vizualizari
Varza a la Cluj

... sau sarmalele lenese...

Ingrediente

  • 1 varza murata
  • 500 g carne tocata (eu am pus porc amestec cu vita)
  • 1 ceapa
  • 3 linguri de pasta de tomate
  • sare, piper
  • 1-2 frunze de dafin, boia de ardei, cimbru

Mod de preparare

Se taie varza fideluta, si se inabusa in putin ulei, impreuna cu condimentele. Eu sunt mare fan condimente, asa ca nu concep o mancare fara condimente. Daca va place gustul, puteti sa puneti si putin chimen (nemtii combina mereu varza murata cu chimenul).

Separat se caleste ceapa si se amesteca cu carnea, pasta de rosii si 1/2 pahar de apa. Eu am pus si putin vin rosu, pentru aroma. Se lasa pe foc cam 15-20 de minute, pana mai scade. Va sfatuiesc sa nu puneti multa sare, pentru ca varza este oricum sarata.

Apoi intr-o oala asezam un strat de varza, unul de carne, unul de varza, unul de carne, si tot asa. Ultimul strat trebuie sa fie de varza. Turnam niste suc de rosii deasupra, si dam la cuptor, cam 50 min - 1 ora la 150 grade.

Se serveste cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Varza a la Cluj

Postat de AdrianUdrea

Varza a la Cluj

Pentru stratul de varza, tocam varza fideluta și o tinem in apa rece 15 minute, doar daca este prea acra.  Punem uleiul la incins si calim in el ceapa tocata, apoi adaugam varza bine...

Citeste continuarea

Varza a la Cluj pregatita la slow cooker Crock-Pot

Postat de diaconta

Varza a la Cluj pregatita la slow cooker Crock-Pot

Varza am taiat-o fideluta. Intr-un vas am pus doua linguri de ulei  în care am calit doua cepe pe care le-am taiat marunt si  jumatate de morcov razuit. Când ceapa a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2009, 22:26
Buuunnn
la 04.05.2009, 00:35
, io-s mort dupa varza calita. in Bucuresti, la caru' cu bere e cea mai buna
la 05.05.2009, 00:33
Face si bunica mea sarmale lenese, dar la ei(in Ucraina) se face cu orez, varza proaspata si carne(nu tocata).Sunt delcioase.Voi incerca s-o fac si sa postez reteta - ca tot este varza acum multa si buna
la 29.08.2009, 22:11
o sa fac si eu maine, o sa pun si o mana de orez cred.
buna si spornica.

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking