Varza a la Cluj in vas roman

Postat de madi_marin in Mancaruri cu carne
24 Mai 2010 | 15072 vizualizari
Varza a la Cluj in vas roman

Ingrediente

  • 500 g varza acra tocata
  • 500 g carne tocata amestec
  • 1 ceasca orez
  • 2 cepe verzi
  • 1 morcov
  • 2 linguri cu pasta de toamte
  • marar
  • condimente pentru carnea tocata
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 2 oua
  • 1 lingura cu smantana
  • felii de rosie
  • kaizer

 

Mod de preparare

Varza : se calesc  o ceapa tocata si morcovul ras pe razatoarea mica in putin ulei, apoi se adauga varza si se pune apa cat sa o acopere si se lasa sa fiarba. Cand e aproape gata se adauga sare ( daca mai e nevoie), piper si pasta de toamte si se mai lasa sa fiarba acoperit cam 10 minute. Se da la racit.

Carnea : se pune la calit ceapa in putin ulei, apoi se adauga carnea si se lasa sa isi schimbe culoarea, apoi  se adauga orezul spalat si se adauga apa. Se lasa sa fiarba si sa scada bine, apoi se adauga condimente pentru carnea tocata, piper si marar.

Asamblare : in vasul roman ( tinut in prealabil timp de jumatate de ora in apa) uns cu putin ulei, se aseaza un strat de varza, toata carnea, apoi iar un strat de varza. Deasupra se toarna un amestec din oua batute cu putina sare si cu smantana, aspoi se pun felii de rosii si bucatele de kaizer. Se da la cuptor  la foc mic pana se rumeneste amestecul de deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Postat de xana

Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici apoi se calesc impreuna cu jumatate din cantitatea de ulei si pasta de rosii dar fara a se rumeni. Peste orez se toarna...

Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne (Reteta Video)

Postat de Ina75

Ardei umpluti cu carne (Reteta Video)

Taiem codita fiecarui ardei de jur imprejur si scoatem semintele impreuna cu maduva alba din interior. Codita o taiem impreuna cu partea cu seminte (cotorul). Continuam pana cand terminam de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2010, 20:27
suuuuuuuuuuuperb...
la 24.05.2010, 20:52
Super!
la 24.05.2010, 21:25
buna tare
la 24.05.2010, 21:29
ce bine arata!!! De cand ma bate sotul la cap sa-i fac d'asta.. Il trimit la tine
la 24.05.2010, 21:30
i-am pus si furculite, sa nu-l trimit cu mana goala

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking