Varza acra calita cu cartofi noi prajiti

Postat de MotanLaOale in Mancaruri de post
18 Iun 2013 | 9663 vizualizari
Varza acra calita cu cartofi noi prajiti

Este o combinatie cu un rezultat neasteptat de bun!

Ingrediente

  • 1 varza murata
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 legatura marar
  • 600g cartofi noi mici
  • 250g rosii taiate (conserva)
  • 50ml ulei
  • boia
  • piper
  • sare (daca este nevoie)

Mod de preparare

Varza se pune in apa rece cateva ore pentru desarare.

Cartofii noi se pun in apa rece 20-30 minute pentru a se curata mai usor.

Varza se taie fideluta si se stoarce bine.

Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie rondele.

Intr-o cratita se pune uleiul si se caleste ceapa si usturoiul 3-4 minute.

Se adauga piper, boia, se pune varza stoarsa, se completeaza cu apa si se lasa la fiert 30-40 minute sau se introduce in cuptor pana este facuta varza si scade zeama.

Intre timp curatam cartofii noi, ii prajim in baie de ulei si ii punem deoparte la scurs.

Cand varza este facuta adaugam rosiile taiate si mai lasam la cuptor 10 minute.

Se adauga cartofii prajiti, se amesteca si se mai lasa la cuptor 10 minute.

Se adauga mararul tocat, se amesteca bine si se mai tine la cuptor 5 minute si este gata.

Este foarte buna calda simpla sau garnitura la friptura!

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza acra calita cu cartofi noi prajiti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pateu vegetal de linte

Postat de mirela0911

Pateu vegetal de linte

Se spala lintea foarte bine, in cateva ape, apoi se pune la fiert in 600 ml de apa, de 3 ori mai multa decat cantitatea de linte. Se lasa la foc domol pentru 20-25 de minute. Intre timp, se...

Citeste continuarea

Tocana de toamna

Postat de MotanLaOale

Tocana de toamna

Toate legumele se curata si se taie bucati potrivite. Intr-o cratita se pune uleiul si se caleste ceapa 3-4 minute. Se presara vegeta si piper. Se adauga morcovii rondele si apa si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.06.2013, 09:44
Direct la favorite! Dar nu mai am varza murata, insa am sa incerc cu varza proaspata.
la 18.06.2013, 09:48
Ce combinatii a facut Motanul,zau ca nu zici rau....
la 18.06.2013, 09:52
ia te uita,a gatit Motanul )
Bravo Motanel,buna mancare ai facut
la 18.06.2013, 09:56
la 18.06.2013, 09:56
ioi ioi ce bunatate...vin la masa

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking